Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας: έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας: έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την Τετάρτη 5 έως την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 την Έκθεση Φωτογραφίας "Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας" του Στέλιου Μπακλαβά.


Ο φωτογράφος έχει γεννηθεί, ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία στη σχολή Λ. Σταυράκου και έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει λάβει μέρος σε 39 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων.


Για την Έκθεσή του Στροβιλισμός Χορευτικής Ενέργειας στην οποία θα παρουσιάσει 37 έγχρωμα έργα του μεγάλων διαστάσεων, σημειώνει: "Φωτογραφίζοντας Χορό 16 χρόνια, ήρθε η στιγμή αυτή τη χαρά να τη μετατρέψω σε μια αύρα ενέργειας του σώματος. Το σώμα χορεύει και την ίδια στιγμή που υπάρχει εκεί μπροστά μας, ταυτόχρονα μετουσιώνεται σε μη ύπαρξη.

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της στιγμής και την ίδια στιγμή στο χάσιμό της και στο πέρασμα σε μια διάσταση ανυπαρξίας. Στο μεσοδιάστημα αυτό έχουμε τον "Στροβιλισμό", που μας εμφανίζει αυτό που υπάρχει ή νομίζουμε πως υπάρχει και μας οδηγεί στα δικά μας κρυφά περάσματα της εικόνας και της σκέψης.

Το σώμα, ένας κορμός δέντρου με καταγραφή χιλιάδων ετών, μας οδηγεί να απολαύσουμε τη μοναδικότητα του και το μυστηριακό ενεργειακό τοπίο που διαθέτει και να απλώσουμε τις αισθήσεις μας επάνω στα κύματα της ωκεάνιας ομορφιάς του και να καταδυθούμε μέσα στη μοναδικότητα της ύπαρξής μας..."

Στέλιος Μπακλαβάς

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.02.2017 17:29
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει στις 8 Μαρτίου 2017 έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά.
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.