Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αρετή Κετιμέ: Ερωτόκριτος, μια μαγική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο θέατρο Κάππα

Αρετή Κετιμέ: Ερωτόκριτος, μια μαγική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο θέατρο Κάππα

Σε αυτήν την παράσταση υπάρχουν σχεδόν όλα, παραμύθι, αγάπη, κακιά μάγισσα, παράδοση μουσική και λογοτεχνική, προβληματισμός μα και εξιδανίκευση. Εντελώς τυχαία συμμετέχω κι εγώ… όχι και εντελώς, ο Ηλίας Καρελλάς είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης με το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο παρόν και το μέλλον.


Η παράσταση αντικατοπτρίζει τον παιδικό κόσμο, που ενδεχομένως να κρύβουμε όλοι εντός μας καθώς και τον κόσμο που θέλουμε να έχουν στην ψυχή τους τα παιδιά. Η μουσική, όπως και το θέατρο, είναι ηθικοπλαστικές τέχνες άρα τι καλύτερο από το να συνυπάρχουν μαζί; Βοηθάει το ένα το άλλο σε επίπεδο καθοριστικό. Ένα κείμενο διαμορφωμένο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.


Μελωδίες που άλλοι γνωρίζουν και άλλοι ίσως όχι, αξίζει όμως να τις ψάξει κανείς. Αυτή τη φορά για σαντούρι, κριτική λύρα, λαούτο, ούτι και αρκετά άλλα όργανα . Καθώς και οι στίχοι του Βιτσέντζου Κορνάρου διασκευασμένοι σε μελωδίες όχι μόνο της Κρήτης αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.


Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης, ένας τέτοιος  θίασος που αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι ,σε συνάρτηση με τη γνώση, οπωσδήποτε μόνο καλό είναι εννοώ πάρα πολύ καλό! Έκτορας Κυριάκου, Χρήστος Σύγγελος αλλά και Νίκος Τουρνάκης, μία επίσης ταιριαστή παρέα…

 

Ο Ερωτόκριτος παίζεται στο Θέατρο Κάππα κάθε Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Μπογδάνος: Η ξέφρενη περιπέτεια προς το άπειρο Φως ή πώς το Εσείς μπορεί να γίνει Εμείς
21.11.2016 15:56
Ο Δημήτρης Μπογδάνος γράφει τις σκέψεις του με αφορμή την παράσταση "Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ. Όλοι είμαστε ξένοι, κάπου.", η οποία παρουσιάζεται από την ομάδα Huit στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Μανώλης Καρυωτάκης: «Το όνειρο της Μόλυ» μέσα από τα μάτια ενός παλιάτσου
14.11.2016 15:17
Ο Μανώλης Καρυωτάκης γράφει τις σκέψεις του με αφορμή την παράσταση «Το όνειρο της Μόλυ» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, η οποία μας μεταφέρει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας και της ξεγνοιασιάς...
Πέτρος Κουμπλής: Το sold out Φλαμίνγκο επέστρεψε!
03.11.2016 10:52
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής γράφει για την αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων «Δεν Είμαι Φλαμίνγκο» που επέστρεψε για 2η χρονιά στο Θέατρο 104.
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη
15.06.2016 10:42
Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων; Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα.