Σε αυτήν την παράσταση υπάρχουν σχεδόν όλα, παραμύθι, αγάπη, κακιά μάγισσα, παράδοση μουσική και λογοτεχνική, προβληματισμός μα και εξιδανίκευση. Εντελώς τυχαία συμμετέχω κι εγώ… όχι και εντελώς, ο Ηλίας Καρελλάς είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης με το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο παρόν και το μέλλον.

Η παράσταση αντικατοπτρίζει τον παιδικό κόσμο, που ενδεχομένως να κρύβουμε όλοι εντός μας καθώς και τον κόσμο που θέλουμε να έχουν στην ψυχή τους τα παιδιά. Η μουσική, όπως και το θέατρο, είναι ηθικοπλαστικές τέχνες άρα τι καλύτερο από το να συνυπάρχουν μαζί; Βοηθάει το ένα το άλλο σε επίπεδο καθοριστικό. Ένα κείμενο διαμορφωμένο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Μελωδίες που άλλοι γνωρίζουν και άλλοι ίσως όχι, αξίζει όμως να τις ψάξει κανείς. Αυτή τη φορά για σαντούρι, κριτική λύρα, λαούτο, ούτι και αρκετά άλλα όργανα. Καθώς και οι στίχοι του Βιτσέντζου Κορνάρου διασκευασμένοι σε μελωδίες όχι μόνο της Κρήτης αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης, ένας τέτοιος  θίασος που αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι ,σε συνάρτηση με τη γνώση, οπωσδήποτε μόνο καλό είναι εννοώ πάρα πολύ καλό! Έκτορας Κυριάκου, Χρήστος Σύγγελος αλλά και Νίκος Τουρνάκης, μία επίσης ταιριαστή παρέα…

Ο Ερωτόκριτος παίζεται στο Θέατρο Κάππα κάθε Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες.