Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αρετή Κετιμέ: Ερωτόκριτος, μια μαγική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο θέατρο Κάππα

Αρετή Κετιμέ: Ερωτόκριτος, μια μαγική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο θέατρο Κάππα

Σε αυτήν την παράσταση υπάρχουν σχεδόν όλα, παραμύθι, αγάπη, κακιά μάγισσα, παράδοση μουσική και λογοτεχνική, προβληματισμός μα και εξιδανίκευση. Εντελώς τυχαία συμμετέχω κι εγώ… όχι και εντελώς, ο Ηλίας Καρελλάς είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης με το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο παρόν και το μέλλον.


Η παράσταση αντικατοπτρίζει τον παιδικό κόσμο, που ενδεχομένως να κρύβουμε όλοι εντός μας καθώς και τον κόσμο που θέλουμε να έχουν στην ψυχή τους τα παιδιά. Η μουσική, όπως και το θέατρο, είναι ηθικοπλαστικές τέχνες άρα τι καλύτερο από το να συνυπάρχουν μαζί; Βοηθάει το ένα το άλλο σε επίπεδο καθοριστικό. Ένα κείμενο διαμορφωμένο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.


Μελωδίες που άλλοι γνωρίζουν και άλλοι ίσως όχι, αξίζει όμως να τις ψάξει κανείς. Αυτή τη φορά για σαντούρι, κριτική λύρα, λαούτο, ούτι και αρκετά άλλα όργανα . Καθώς και οι στίχοι του Βιτσέντζου Κορνάρου διασκευασμένοι σε μελωδίες όχι μόνο της Κρήτης αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.


Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης, ένας τέτοιος  θίασος που αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι ,σε συνάρτηση με τη γνώση, οπωσδήποτε μόνο καλό είναι εννοώ πάρα πολύ καλό! Έκτορας Κυριάκου, Χρήστος Σύγγελος αλλά και Νίκος Τουρνάκης, μία επίσης ταιριαστή παρέα…

 

Ο Ερωτόκριτος παίζεται στο Θέατρο Κάππα κάθε Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Σιώνας: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους
13.10.2016 13:01
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Σιώνας γράφει στο Culture Now για την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» της Εταιρείας Θεάτρου Θέση, η οποία "ζωντανεύει" τον κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο θέατρο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ!
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp - Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τα παιδιά στην Τεχνόπολη
15.06.2016 10:42
Γιατί Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων; Μια καλοκαιρινή εμπειρία περιμένει τα παιδιά σας στην Τεχνόπολη, 100% διαδραστική και διασκεδαστική. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη συνεργασία, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τέχνες, διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να μάθουν να ζουν καλύτερα.
Άρης Τρουπάκης: Η μόνη κορφή που κατακτάς είναι η γνώση πως υπάρχει πάντα μια ακόμα ψηλότερη
07.12.2015 10:18
Τα «Ψηλά Βουνά» είναι τα παιδικά μας χρόνια. Όχι μια οποιαδήποτε στιγμή τους. Είναι εκείνη η παράξενη στιγμή – «τα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού» λέει ο δάσκαλος που παροτρύνει τους μαθητές ν’ ανέβουν στο βουνό – που σιγά-σιγά κι ανύποπτα η παιδική αθωότητα συναντάει την περιπετειώδη μυρωδιά των πρώτων χρόνων της εφηβείας.
Παναγιώτης Τσιρίδης: Ένα ταξίδι από την μοναξιά στη φιλία, παρέα με τον μικρό κάστορα
09.11.2015 16:59
Τι μπορεί να σημαίνει μοναξιά για ένα παιδί; Πως τη βιώνει και ποια είναι η σημασία της; Αυτά είναι δύο από τα ερωτήματα που ανοίγει το εξαιρετικό παραμύθι της Amy Mac Donald το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώσση και μεταφέρεται στο θέατρο από την ομάδα Λόγου Παίγνιον. Το έργο, με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» έρχεται να ανοίξει αυτά τα ερωτήματα, αλλά και ως οφείλει το παιδικό θέατρο, να δώσει και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία.
Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας
05.11.2015 13:36
«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.