Η Village Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία του Ντέιβιντ Ντόμπκιν, “Ο Δικαστής”, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ρόμπερτ Ντιβάλ, από 23 Οκτωβρίου 2014.


Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), έχει απομακρυνθεί από την οικογένεια του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει (Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο), τον μικρό του αδελφό (Τζέρεμι Στρονγκ) που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ (Βέρα Φαρμίγκα). Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί. Ο δικαστής στηρίζεται πάνω του, χωρίς άλλοθι ή μνήμη του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν, και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και στην σχέση τους, τη συγχώρεση, τη λύτρωση.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (SHERLOCK HOLMES, IRON MAN, ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ, CHAPLIN, TROPIC THUNDER), συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντιβάλ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ, ΝΟΝΟΣ, CRAZY HEART, TENDER MERCIES). Μαζί τους, η αγαπημένη των indie σκηνοθετών και υποψήφια για Όσκαρ, Βέρα Φαρμίγκα (ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ).

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ, που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές τόσο για την ερμηνεία των πρωταγωνιστών, όσο και για την αποτύπωση των περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων που φορτίζουν συναισθηματικά το κοινό.

 

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΤΟΠΚΙΝ

Σενάριο: ΝΙΚ ΣΕΝΚ, ΜΠΙΛ ΝΤΟΥΜΠΟΥΚ

Ηθοποιοί: ΜΠΙΛΙ ΜΠΟΜΠ ΘΟΡΝΤΟΝ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΙΒΑΛ, ΒΙΝΣΕΝΤ ΝΤ’ ΟΝΟΦΡΙΟ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΑΟΥΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΝΤΑΞ ΣΕΠΑΡΝΤ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΜΕΛΙΣΑ ΛΙΟ, ΚΕΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ, ΤΖΕΡΕΜΙ ΣΤΡΟΝΓΚ , ΛΕΪΤΟΝ ΜΕΪΣΤΕΡ

Διάρκεια: 141 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2014

Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΑΜΕΡΙΚΗ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12