Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Dies, από την ομάδα χορού Μυία στο Death Disco

Dies, από την ομάδα χορού Μυία στο Death Disco

Η Ομάδα Χορού Μυία μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης «Όνειρο μέσα σε όνειρο» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις, με το Dies, μια περφόρμανς σύγχρονου χορού ειδικά σχεδιασμένη για τον industrial χώρο της Death Disco.


Τέσσερα σώματα, μια ψυχή, ένας τόπος, μια νύχτα. Εμπνευσμένη από την ποίηση του κυριότερου εκπρόσωπου του συμβολισμού, Αρθούρου Ρεμπώ, η περφόρμανς εξερευνά την μεταβολή της φύσης της ύπαρξης σε μια κοινωνία που συνθλίβει τη μοναδικότητα του ατόμου. Καθώς οι ώρες διαδέχονται η μια την άλλη, αποφασίζει πως η μόνη έξοδος είναι να ορίσει το ίδιο το άτομο, τη μοίρα του.


Η περφόρμανς “DIES” αποτελεί μέρος των θεματικών εκδηλώσεων Reflections.


 

Σκηνοθεσία , Μουσική επιμέλεια: Άννα Ανυφαντάκη

Χορογραφία: Γαβριέλα Ανυφαντάκη
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Φωτογραφίες: Χρήστος ΣώκοςΕρμηνεύουν: Γαβριέλα Ανυφαντάκη, Πάνος Μαλακός, Χριστίνα Τσάτσου και Βασίλης Ζούκας.Διάρκεια παράστασης: 40'

Σχετικές ειδήσεις
To Nederlands Dans Theater επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.02.2017 14:47
Η ομάδα-φαινόμενο του σύγχρονου χορού, το Nederlands Dans Theater (NDT 1), επιστρέφει στο Μέγαρο την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου για τρεις βραδινές παραστάσεις (ώρα έναρξης 20:00) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με τρία έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.