Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Τρίπτυχο στο Bios

Το Τρίπτυχο στο Bios
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή της, μετά τις Νυχτερίδες της Λένας Κιτσοπούλου, με το Τρίπτυχο του Muller, σε μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου.

Από τη Ρημαγμένη Όχθη, στο Μήδειας Υλικό και στο Τοπίο με Αργοναύτες, η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, αποτελούμενη από τους Ειρήνη Δράκου και Μάκη Τσινικόρη, με σκηνοθέτη και ιδρυτή της ομάδας τον Δημήτρη Μπίτο, δούλεψε το Τρίπτυχο του Muller στην Αστυπάλαια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Eκεί, πέρα από μια performance που παρουσίασε η ομάδα πάνω στο ποίημα του Έλιοτ από την Έρημη Χώρα - Κούφιοι Άνθρωποι, παρουσίασε και μια ανοιχτή πρόβαπαράσταση , με αφορμή το κείμενο απ’ το Τρίπτυχο, στο χώρο της Ροδιάς.

Η ανταπόκριση και το πλαισίωμα των ηθοποιών απ’ τον κόσμο, στο προαύλιο της Ροδιάς ήταν συγκινητικά. Τα κείμενα του Ηeiner Muller φαίνεται πως βρήκαν θέση ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού στο προαύλιο μιας εκκλησίας στην Αστυπάλαια, και το χειμώνα στο Bios ελπίζει σε ίδια και ακόμα πιο ικανοποιητικά αποτέλεσματα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ειρήνη Δράκου και ο Πρόδρομος Τσινικόρης.

Σχετικές ειδήσεις
Μονόλογος, με την Μάνια Παπαδημητρίου στη Β' σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας
17.11.2016 16:18
H Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», ένα συγκλονιστικό κείμενο που βασίζεται στο ομότιτλο έργο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ από το τρίπτυχο βιβλίο της «Προδομένη γυναίκα», από τις 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
25.07.2016 10:55
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, στις 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών στο πλάι του και την Λένα Κιτσοπούλου να ερμηνεύει τον ρόλο της Λυσιστράτης.
«Insenso», του Δημήτρη Δημητριάδη από το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στο Θέατρο Τέχνης
22.07.2016 11:02
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 την πολωνική παραγωγή «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου.