Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Το Τρίπτυχο στο Bios

Το Τρίπτυχο στο Bios
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή της, μετά τις Νυχτερίδες της Λένας Κιτσοπούλου, με το Τρίπτυχο του Muller, σε μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου.

Από τη Ρημαγμένη Όχθη, στο Μήδειας Υλικό και στο Τοπίο με Αργοναύτες, η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, αποτελούμενη από τους Ειρήνη Δράκου και Μάκη Τσινικόρη, με σκηνοθέτη και ιδρυτή της ομάδας τον Δημήτρη Μπίτο, δούλεψε το Τρίπτυχο του Muller στην Αστυπάλαια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Eκεί, πέρα από μια performance που παρουσίασε η ομάδα πάνω στο ποίημα του Έλιοτ από την Έρημη Χώρα - Κούφιοι Άνθρωποι, παρουσίασε και μια ανοιχτή πρόβαπαράσταση , με αφορμή το κείμενο απ’ το Τρίπτυχο, στο χώρο της Ροδιάς.

Η ανταπόκριση και το πλαισίωμα των ηθοποιών απ’ τον κόσμο, στο προαύλιο της Ροδιάς ήταν συγκινητικά. Τα κείμενα του Ηeiner Muller φαίνεται πως βρήκαν θέση ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού στο προαύλιο μιας εκκλησίας στην Αστυπάλαια, και το χειμώνα στο Bios ελπίζει σε ίδια και ακόμα πιο ικανοποιητικά αποτέλεσματα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ειρήνη Δράκου και ο Πρόδρομος Τσινικόρης.

Σχετικές ειδήσεις
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
25.07.2016 10:55
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη πρόκειται να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού και σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, στις 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών στο πλάι του και την Λένα Κιτσοπούλου να ερμηνεύει τον ρόλο της Λυσιστράτης.
«Insenso», του Δημήτρη Δημητριάδη από το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στο Θέατρο Τέχνης
22.07.2016 11:02
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 την πολωνική παραγωγή «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου.
Αφιέρωμα στον Σαίξπηρ για 400 χρόνια από τον θάνατό του στο Θέατρο Φούρνος
30.03.2016 12:29
Το θέατρο «Φούρνος» τιμώντας τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ (23.4.1616), ετοιμάζει ένα τρίπτυχο αφιέρωμα στον μεγάλο δραματουργό, του οποίου η επιρροή στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κουλτούρας υπήρξε καθοριστική.