Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ φλάουτου με ράμφος του Δημήτρη Κούντουρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ρεσιτάλ φλάουτου με ράμφος του Δημήτρη Κούντουρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Η μόνιμη πλέον συνεργασία του Δημήτρη Κούντουρα με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας ως καθηγητή της τάξης φλάουτου με ράμφος και ιστορικών φλάουτων εγκαινιάζεται την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, με ένα ρεσιτάλ φλάουτου με ράμφος και με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας με έργα των Antoine Brumel, Jakob van Eyck, Riohey Hirose, Guillaime de Machaut κ.ά.

 

Το όργανο, εκτός από το «ιστορικό» του ρεπερτόριο από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ, απέκτησε μια σημαντική φιλολογία τα τελευταία 40 χρόνια. Ταυτόχρονα, το «πιθανό» ρεπερτόριο του οργάνου επεκτείνεται στον δυτικό Μεσαίωνα αλλά και σε παραδοσιακές μουσικές εντός και εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων.

 

Στο πρόγραμμα με τίτλο «Δεσμοί», περιλαμβάνονται και αντιπαραβάλλονται έργα από την ιαπωνική και ευρωπαϊκή avant garde του '70, ύμνοι από την μυστικιστική παράδοση των Σούφι καθώς και θέματα με παραλλαγές του τυφλού Ολλανδού βιρτουόζου φλαουτίστα Jakob van Eyck και των μεσαιωνικών συνθετών της Ars Nova Guillaume de Machaut και Gherardello da Firenze από τη Γαλλία και την Ιταλία αντίστοιχα. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος από το μπάσο μέχρι τη σοπρανίνο και από το μεσαιωνικό κέρας μέχρι τα μπαρόκ όργανα .

 

Συμμετέχουν:

Ηλέκτρα Μηλιάδου, μεσαιωνική βιέλα & βιόλα ντα γκάμπα

Αλέξανδρος Βαμβούκος, απαγγελία

Σχετικές ειδήσεις
If Not For You:  Αφιέρωμα στον Bob Dylan στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
09.12.2016 11:29
Το Hellenic American College / Hellenic American University και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παρουσιάζουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Αμερικανό μουσικό θρύλο Bob Dylan, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η εκδήλωση, μια βραδιά με μουσική και στίχους του Bob Dylan, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο θέατρο της οδού Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.
L.v.Beethoven - 4 Σονάτες για πιάνο: Ρεσιτάλ της Μαρίας Ευστρατιάδη στο Ωδείο Αθηνών
06.05.2016 13:43
Η καταξιωμένη σολίστ Μαρία Ευστρατιάδη επέλεξε να ερμηνεύσει 4 σονάτες του Μπετόβεν, οι οποίες διατρέχουν χρονικά όλες τις περιόδους της συλλογής, σε ένα ρεσιτάλ πιάνου τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Trio IAMA στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
23.02.2016 12:11
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με τρία ταλαντούχα αδέρφια που σχημάτισαν το 2004 το τρίο ΙΑΜΑ, με σκοπό την παρουσίαση νέων συνθέσεων για το συνδυασμό του τσέλου, του φλάουτου και του πιάνου, έχοντας ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φτάνει ως τη σύγχρονη του 21ου αιώνα.