Η μόνιμη πλέον συνεργασία του Δημήτρη Κούντουρα με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας ως καθηγητή της τάξης φλάουτου με ράμφος και ιστορικών φλάουτων εγκαινιάζεται την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, με ένα ρεσιτάλ φλάουτου με ράμφος και με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας με έργα των Antoine Brumel, Jakob van Eyck, Riohey Hirose, Guillaime de Machaut κ.ά.

Το όργανο, εκτός από το «ιστορικό» του ρεπερτόριο από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ, απέκτησε μια σημαντική φιλολογία τα τελευταία 40 χρόνια. Ταυτόχρονα, το «πιθανό» ρεπερτόριο του οργάνου επεκτείνεται στον δυτικό Μεσαίωνα αλλά και σε παραδοσιακές μουσικές εντός και εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Στο πρόγραμμα με τίτλο «Δεσμοί», περιλαμβάνονται και αντιπαραβάλλονται έργα από την ιαπωνική και ευρωπαϊκή avant garde του ’70, ύμνοι από την μυστικιστική παράδοση των Σούφι καθώς και θέματα με παραλλαγές του τυφλού Ολλανδού βιρτουόζου φλαουτίστα Jakob van Eyck και των μεσαιωνικών συνθετών της Ars Nova Guillaume de Machaut και Gherardello da Firenze από τη Γαλλία και την Ιταλία αντίστοιχα. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος από το μπάσο μέχρι τη σοπρανίνο και από το μεσαιωνικό κέρας μέχρι τα μπαρόκ όργανα.

Συμμετέχουν:

Ηλέκτρα Μηλιάδου, μεσαιωνική βιέλα & βιόλα ντα γκάμπα

Αλέξανδρος Βαμβούκος, απαγγελία