Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το  βιβλίο «Η τέχνη ως θεραπεία» των Alain de Botton και John Armstrong σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη.

Συχνά ακούμε ότι η τέχνη υποτίθεται πως είναι πολύ σημαντική. Σπάνια όμως μας εξηγεί κάποιος πειστικά το γιατί. Ο Alain de Botton και ο John Armstrong μας αποκαλύπτουν πώς η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει στα πλέον ενδόμυχα αλλά και στα πλέον καθημερινά διλήμματά μας. Η τέχνη ως θεραπεία είναι μια νέα μέθοδος ερμηνείας της τέχνης και της σχέσης της με τη ζωή. Το βιβλίο αυτό δηλώνει με τόλμη ότι η τέχνη έχει μία ξεκάθαρη χρησιμότητα: πρόκειται για θεραπευτικό εργαλείο που μας βοηθά να βιώνουμε πιο ολοκληρωμένα τη ζωή μας.

Ο Αλαίν ντε Μποττόν είναι συγγραφέας εξαιρετικά πετυχημένων βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα Η παρηγορία της φιλοσοφίας, Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, Περί του κοινωνικού status, Θρησκεία για άθεους (όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη). Το 2008 ίδρυσε το The School of Life, έναν οργανισμό που –από τα παραρτήματά του σε Λονδίνο, Μελβούρνη και Ρίο ντε Τζανέιρο– παρέχει χρήσιμες ιδέες για την καθημερινότητα με τη μορφή βιβλίων, εργαστηρίων και διαλέξεων. Το 2009 ίδρυσε το Living Architecture με σκοπό να καταστήσει την υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική προσβάσιμη στους πάντες.

Ο Τζον Άρμστρονγκ είναι φιλόσοφος και θεωρητικός της τέχνης με έδρα στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Έχει γράψει μια σειρά από βιβλία που έχουν τύχει ευρείας αποδοχής, στα οποία περιλαμβάνονται και τα The Intimate Philosophy of Art, Conditions of Love, In Search of Civilisation,

Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα (Εκδόσεις Πατάκη, 2013).

Ο Γιάννης Αντωνιάδης γράφει κριτική για το βιβλίο.