Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Το σώμα του Τιρθανκάρα - Χρήστος Χρυσόπουλος

Το σώμα του Τιρθανκάρα - Χρήστος Χρυσόπουλος

Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου με τίτλο Το σώμα του Τιρθανκάρα. Οι συναντήσεις ενός ταξιδιού στην Ινδία.


«...Τότε, λίγα δευτερόλεπτα προτού πέσει η πρώτη σταγόνα, όλοι έξαφνα μυρίσαμε την επερχόμενη βροχή. Οι χοροί σταμάτησαν. Η Μάνγκλα έσκυψε έξω από το παράθυρο γελώντας. Η πλάτη της γυάλιζε από τον ιδρώτα. Ο μουσώνας ξέσπασε με σφοδρότητα αλλά σιωπηλά, δίχως βροντές και αστραποβολήματα. Λες και ήρθε με αγγλική ακρίβεια σε προκαθορισμένο ραντεβού. Χτύπησε το τρένο καταπρόσωπο, σαν να ήθελε να το επιβραδύνει και οι σταγόνες πλημμύρισαν το κουπέ στροβιλιζόμενες στον κενό χώρο, νοτίζοντας αυτοστιγμεί τα ήδη υγραμένα ρούχα μας. Το υπόλοιπο εκείνου του ταξιδιού το κάναμε όλοι αποκαμωμένοι, υπνωτισμένοι από την υγρασία και το βουητό της βροχής. Ο ύπνος σ’ εκείνο το τρένο ήταν βαθύς και θερμός. Σαν να κοιμόσουν ξαπλωμένος δίπλα σε ένα άλλο σώμα».

Τον Αύγουστο του 2012 περιπλανήθηκα στην Ινδία. Ταξίδεψα με έναν σάκο και έχοντας ως μοναδικά αναγνώσματα τον οδηγό Lonely Planet και μια εισαγωγή στον ινδουισμό, αγορασμένη τυχαία στο Δελχί. Αυτό το βιβλίο είναι ένα λεύκωμα συναντήσεων. Προσπαθεί να θυμηθεί τα πρόσωπα εκείνου του ταξιδιού. Όχι μόνο τα αληθινά, αλλά και όσα είναι μόνο πλάνες ενός νου που αναστοχάζεται. Ένα ταξιδιωτικό μυθιστόρημα , λοιπόν, που με φόντο την περιπλάνηση στην Ινδία ζωντανεύει όσους ανθρώπους συνάντησα στον δρόμο μου. Τις ιστορίες τους και το ίχνος που άφησαν επάνω μου.

 

 

 

Ο Χρήστος Χρυσόπουλος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Ασχολείται με διαφορετικά είδη λογοτεχνίας (μυθιστόρημα, δοκίμιο, χρονικό) και με τη φωτογραφία. Κυκλοφορούν 12 βιβλία του. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και το γαλλικό βραβείο Laure Bataillon.
Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολιτισμού (ECP). Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί και το φωτογραφικό λεύκωμα του Χρήστου Χρυσόπουλου My mother’s silence.

 

Σχεδιασμός βιβλίου: Π. Δουβίτσας
Φωτογραφίες εξωφύλλου: Χ. Χρυσόπουλος

 

Σχετικές ειδήσεις
Τραμπάλα - Χρήστος Αρμάντο Γκέζος
25.10.2016 11:10
Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο Τραμπάλα του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Το μεγάλο μυστικό - Χρήστος Ε. Ζώης
03.12.2015 11:13
Από τις Εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το βιβλίο του Χρήστου Ε. Ζώη, Το μεγάλο μυστικό
 Ο θρήνος της Καρυάτιδος - Χρήστος Γιαννάκος
27.11.2015 09:56
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Χρήστου Γιαννάκου με τίτλο Ο θρήνος της Καρυάτιδος
Πείνα και δίψα - Χρήστος Γιανναράς
10.11.2015 10:00
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Πείνα και δίψα του Χρήστου Γιανναρά