Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παζάρια: έκθεση της Αλίκης Παλάσκα στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Παζάρια: έκθεση της Αλίκης Παλάσκα στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Στον εκθεσιακό χώρο του παλαιοπωλείου Μαρτίνος παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο «Παζάρια».


Ένα σύνολο από γλυπτά έχουν δημιουργηθεί από φθηνά bibelot καταστρέφοντας τον εφησυχασμό μιας μικροαστικής αισθητικής. Αντίγραφα με μαρκαδόρους πάνω σε υφάσματα ταπετσαρίας δημιουργούν μια dark εικονογραφία ενεργοποιώντας γλυκανάλατα prints. Με τα κοπτικά οι εικόνες προκύπτουν από τη διαδικασία του σκισίματος αποσυνθέτοντας την πολυτιμότητα.


Η εγκατάσταση αυτή ανασυνθέτει την έννοια της διαπραγμάτευσης όπου παζαρεύονται αξίες, πρότυπα, κατοχυρώσεις.


Η Αλίκη Παλάσκα (1962) ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών που από το 2000 συνθέτουν τη σύγχρονη Ελληνική τέχνη, η οποία αναδύθηκε παράλληλα με τους Young British Artists. Στη δουλειά της εκφράζεται με διαφορετικά μέσα, τα  οποία οπτικοποιούνται σε μορφή εγκαταστάσεων. Οι αναφορές της είναι από το χώρο της κουλτούρας underground και της rock φιλοσοφίας  στοχεύοντας στην ανατροπή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Επενδύει αυτό τον κόσμο με το χώρο του φανταστικού επιλέγοντας ιδιότυπες αφηγήσεις, οι οποίες υποσκάπτουν  την επικαιρότητα και τα είδωλα του Δυτικού πολιτισμού. H ταυτότητα της είναι πολυπρόσωπη και μεταλλάσσεται σε ποικίλες εκφράσεις. Τον κύριο λόγο στο έργο της έχει το αντίγραφο με τη μορφή ενός μεταπράτη.

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα και στο Μόντρεαλ. Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με το Κέντρο Σύγχρονης  Τέχνης Ιλεάνα Τούντα και σήμερα η δουλειά της εκπροσωπείται από την γκαλερί  Francoise Heitcsh στο Μόναχο. Εκτός από τις ομαδικές εκθέσεις που συμμετέχει συστηματικά, έργα της ανήκουν σε μεγάλες ιδιωτικές  συλλογές.


Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Χριστίνα Πετρηνού.

Σχετικές ειδήσεις
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
Εικονόσημα: έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη στον Ιανό
01.07.2016 16:31
Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
99,9 του Di Kirios Criton στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.03.2016 10:51
Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ με χαρά παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο 99,9, καθώς και το βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα αυτοτελές έργο τέχνης του Kirios Criton.
Φώτης Μαστιχιάδης (1913-1997): Ατομική έκθεση χαρακτικής στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
10.03.2016 14:06
Η έκθεση «Φώτης Μαστιχιάδης (1913-1997)» παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, έως τις 27 Μαΐου 2016.