Στον εκθεσιακό χώρο του παλαιοπωλείου Μαρτίνος παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο «Παζάρια».

Ένα σύνολο από γλυπτά έχουν δημιουργηθεί από φθηνά bibelot καταστρέφοντας τον εφησυχασμό μιας μικροαστικής αισθητικής. Αντίγραφα με μαρκαδόρους πάνω σε υφάσματα ταπετσαρίας δημιουργούν μια dark εικονογραφία ενεργοποιώντας γλυκανάλατα prints. Με τα κοπτικά οι εικόνες προκύπτουν από τη διαδικασία του σκισίματος αποσυνθέτοντας την πολυτιμότητα.

Η εγκατάσταση αυτή ανασυνθέτει την έννοια της διαπραγμάτευσης όπου παζαρεύονται αξίες, πρότυπα, κατοχυρώσεις.

Η Αλίκη Παλάσκα (1962) ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών που από το 2000 συνθέτουν τη σύγχρονη Ελληνική τέχνη, η οποία αναδύθηκε παράλληλα με τους Young British Artists. Στη δουλειά της εκφράζεται με διαφορετικά μέσα, τα  οποία οπτικοποιούνται σε μορφή εγκαταστάσεων. Οι αναφορές της είναι από το χώρο της κουλτούρας underground και της rock φιλοσοφίας  στοχεύοντας στην ανατροπή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Επενδύει αυτό τον κόσμο με το χώρο του φανταστικού επιλέγοντας ιδιότυπες αφηγήσεις, οι οποίες υποσκάπτουν  την επικαιρότητα και τα είδωλα του Δυτικού πολιτισμού. H ταυτότητα της είναι πολυπρόσωπη και μεταλλάσσεται σε ποικίλες εκφράσεις. Τον κύριο λόγο στο έργο της έχει το αντίγραφο με τη μορφή ενός μεταπράτη.

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα και στο Μόντρεαλ. Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με το Κέντρο Σύγχρονης  Τέχνης Ιλεάνα Τούντα και σήμερα η δουλειά της εκπροσωπείται από την γκαλερί  Francoise Heitcsh στο Μόναχο. Εκτός από τις ομαδικές εκθέσεις που συμμετέχει συστηματικά, έργα της ανήκουν σε μεγάλες ιδιωτικές  συλλογές.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Χριστίνα Πετρηνού.