Ο Εικαστικός-ζωγράφος Περικλής Κωστόπουλος  προσκλήθηκε  και συμμετέχει  στην έκθεση  ‘’Focus Latin America’’- Art is Our Last Hope (Η τέχνη είναι η τελευταία μας ελπίδα) στο ‘’Phoenix Art Museum ’’  στην Αριζόνα των ΗΠΑ  που θα διαρκέσει έως 23 Νοεμβρίου 2014.

 

Η έκθεση  συνεπιμελείται  από την Dr. Vanessa Davidson και τον John Held Jr., στα πλαίσια της έκθεσης του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Paulo Bruscky   στο ίδιο Μουσείο και επικεντρώνεται γύρω από την διακήρυξη και το έργο του με τον τίτλο ‘Η τέχνη είναι η τελευταία μας ελπίδα’’.

 

Στην έκθεση αυτή  καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιούργησαν  έργα  με αναφορές στην Ταχυδρομική Τέχνη της Λατινικής Αμερικής με  τους πολυάριθμους  και πρωτοποριακούς  εκπροσώπους της .

Μέσα από την έκθεση επιχειρείται να αναβιώσει  ο  διάλογος   με τους καλλιτέχνες πού ζουν  στην Λατινική Αμερική και το έργο τους, με  τα ουτοπικά τους  σχέδια που συνδυάζουν  την καλλιτεχνική πρακτική με την κοινωνική δέσμευση για τα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα δεκαετιών.

Ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός θα παρουσιάσει  επίσης έργα του  στο εκθεσιακό κέντρο  ‘OLYMPIA ‘’ στο Κένσινγκτον του Λονδίνου  στην Μεγάλη Βρετανία  μαζί με 70 σύγχρονους    και διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες  στην έκθεση τέχνης  R.O.T.H.-‘’Reflections on Traditionalism & Heritage’’(Σκέψεις  για Παραδοσιοκρατία και Πολιτιστική Κληρονομιά) που διοργανώνει η Λονδρέζικη RedD PR. / Ντένια Καζάκου με την επιμέλεια της  Νatasha de Samarkandi  από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Η καλλιτεχνική έκθεση R.O.T.H. πραγματοποιείται   στα πλαίσια της  πρώτης μεγάλης εμπορικής  έκθεσης  ‘’Η Ελλάδα σας  καλωσορίζει στο Λονδίνο –‘’Greece welcomes you in London’’ που διοργανώνει η GREEK AGORA EXPO LTD. και υποστηρίζεται από 23 Ελληνικούς Οργανισμούς/ Επιμελητήρια και 5 Υπουργεία.