Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο εικαστικός Περικλής Κωστόπουλος στο Phoenix Art Museum της Αριζόνα και στο Olympia του Λονδίνου

Ο εικαστικός Περικλής Κωστόπουλος στο Phoenix Art Museum της Αριζόνα και στο Olympia του Λονδίνου

Ο Εικαστικός-ζωγράφος Περικλής Κωστόπουλος  προσκλήθηκε  και συμμετέχει  στην έκθεση  ‘’Focus Latin America’’- Art is Our Last Hope (Η τέχνη είναι η τελευταία μας ελπίδα) στο ‘’Phoenix Art Museum ’’  στην Αριζόνα των ΗΠΑ  που θα διαρκέσει έως 23 Νοεμβρίου 2014.

 

Η έκθεση  συνεπιμελείται  από την Dr. Vanessa Davidson και τον John Held Jr., στα πλαίσια της έκθεσης του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Paulo Bruscky   στο ίδιο Μουσείο και επικεντρώνεται γύρω από την διακήρυξη και το έργο του με τον τίτλο ‘Η τέχνη είναι η τελευταία μας ελπίδα’’.

 

Στην έκθεση αυτή  καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιούργησαν  έργα  με αναφορές στην Ταχυδρομική Τέχνη της Λατινικής Αμερικής με  τους πολυάριθμους  και πρωτοποριακούς  εκπροσώπους της .

 

Μέσα από την έκθεση επιχειρείται να αναβιώσει  ο  διάλογος   με τους καλλιτέχνες πού ζουν  στην Λατινική Αμερική και το έργο τους, με  τα ουτοπικά τους  σχέδια που συνδυάζουν  την καλλιτεχνική πρακτική με την κοινωνική δέσμευση για τα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα δεκαετιών.

 

Ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός θα παρουσιάσει  επίσης έργα του  στο εκθεσιακό κέντρο  ‘OLYMPIA ‘’ στο Κένσινγκτον του Λονδίνου  στην Μεγάλη Βρετανία  μαζί με 70 σύγχρονους    και διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες  στην έκθεση τέχνης  R.O.T.H.-‘’Reflections on Traditionalism & Heritage’’(Σκέψεις  για Παραδοσιοκρατία και Πολιτιστική Κληρονομιά) που διοργανώνει η Λονδρέζικη RedD PR. / Ντένια Καζάκου με την επιμέλεια της  Νatasha de Samarkandi  από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

 

Η καλλιτεχνική έκθεση R.O.T.H. πραγματοποιείται   στα πλαίσια της  πρώτης μεγάλης εμπορικής  έκθεσης  ‘’Η Ελλάδα σας  καλωσορίζει στο Λονδίνο –‘’Greece welcomes you in London’’ που διοργανώνει η GREEK AGORA EXPO LTD. και υποστηρίζεται από 23 Ελληνικούς Οργανισμούς/ Επιμελητήρια και 5 Υπουργεία.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
FORM/Less: έκθεση της Μαρίας Φραγουδάκη στο Εβραϊκό Μουσείο
26.09.2016 16:54
Έπειτα από την τελευταία επιτυχημένη έκθεση της Μαρίας Φραγκουδάκη στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, η σύγχρονη Ελληνίδα εικαστικός επιστρέφει στην ελληνική σκηνή.
The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη
15.06.2016 16:29
Η έκθεση “The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές” είναι μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ίδρυση του ΔΕΣΤΕ.
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.