Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Endgame1 - Τζέιμς Φρέυ και Νιλς Τζόνσον Σέλτον

Endgame1 - Τζέιμς Φρέυ και Νιλς Τζόνσον Σέλτον

Το βιβλίο Endgame1 των Τζέιμς Φρέυ και Νιλς Τζόνσον Σέλτον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Δώδεκα Παίκτες. Νέοι στο σώμα αλλά με καταγωγή αρχαίων. Όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από αυτούς. Δημιουργήθηκαν και επιλέχθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν. Από τότε, προετοιμάζονται καθημερινά. Δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Κανένας τους δεν μπορεί να πετάξει, να μετατρέψει τον μόλυβδο σε χρυσάφι ή να γιατρέψει τον εαυτό του. Όταν έρχεται ο θάνατος, έρχεται. Για αυτούς και για όλους μας. Είναι οι κληρονόμοι της Γης και πρέπει να λύσουν τον Μεγάλο Γρίφο της Σωτηρίας. Και πρέπει να το κάνει ένας από αυτούς, διαφορετικά θα χαθούμε όλοι.

 

Το μυθιστόρημα Endgame (το «Βιβλίο») αναφέρεται στην αναζήτηση ενός χαμένου κλειδιού. Ο Διαγωνισμός αποτελείται από πολυάριθμους γρίφους. Το δε Βιβλίο περιέχει ορισμένους από τους γρίφους αυτούς, καθώς και κάποια στοιχεία για την επίλυσή τους. Τα στοιχεία που περιέχονται στο Βιβλίο ενδέχεται να είναι χρήσιμα για την επίλυση των γρίφων του Βιβλίου, ή ενδέχεται να οδηγούν σε άλλους γρίφους που δεν περιέχονται στο Βιβλίο. Τα στοιχεία για την επίλυση των γρίφων ενδέχεται να έχουν τη μορφή κειμένου ή να είναι οπτικές ενδείξεις, κωδικοί, κρυπταλγόριθμοι και/ή υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε αποτελέσματα αναζήτησης, αποτελέσματα εικόνας, βίντεο στο YouTube, γεωγραφικές συντεταγμένες, ανεξάρτητους δικτυακούς τόπους ή/και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Βιβλίο ενδέχεται να περιέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως στοιχεία για την επίλυση των γρίφων, οι οποίες όμως είναι πιθανό να μην συνιστούν τελικώς στοιχεία. Η ευθύνη να αποφασίσετε ποιες πληροφορίες είναι χρήσιμες για την επίλυση των γρίφων του Διαγωνισμού και ποιες όχι βαρύνει αποκλειστικά εσάς.Η λύση κάθε μεμονωμένου γρίφου ενδέχεται να οδηγεί σε άλλους γρίφους, μέχρι την επίλυση του τελικού γρίφου. Ο πρώτος συμμετέχων που θα επιλύσει τον τελικό γρίφο θα λάβει ένα κλειδί που θα ξεκλειδώνει το Μέγα Έπαθλο. Για την επίλυση των γρίφων οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βασιστούν αποκλειστικά στην ευφυΐα και τις δεξιότητες τους. Η τύχη δεν παίζει κανέναν ρόλο στον Διαγωνισμό.

 

Ο Τζέιμς Φρέυ κατάγεται από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ. Και τα τέσσερα βιβλία του: A Million Little Pieces, My Friend Leonard, Bright Shiny Morning και The Final Testament of the Holy Bible, έχουν γίνει τεράστιες εμπορικές επιτυχίες διεθνώς.

 

O Νιλς Τζόνσον Σέλτον είναι ένας από τους συγγραφείς του μπεστ σέλερ No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels. Είναι επίσης ο συγγραφέας της σειράς «Full Fathom Five»

 

Η Τέσυ Μπάιλα γράφει κριτική για το βιβλίο.

Σχετικές ειδήσεις
Το καρτέλ - Ντον Γουίνσλοου
19.09.2016 10:28
O μετρ του σκληρού νουάρ Τζέιμς Έλροϊ το χαρακτήρισε ως το «Πόλεμος και Ειρήνη του κόσμου των ναρκωτικών». Κριτικοί και αναγνώστες το αποθεώνουν. Το μυθιστόρημα του Ντον Γουίνσλοου «Το καρτέλ» είναι ένα έπος για τον αμείλικτο πόλεμο των ναρκωτικών που μαίνεται στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη σε μετάφραση της Ιλάειρας Διονυσοπούλου.
Το καρτέλ - Ντον Γουίνσλοου
13.09.2016 12:14
O µετρ του σκληρού νουάρ Τζέιµς Έλροϊ το χαρακτήρισε ως το «Πόλεµος και Ειρήνη του κόσµου των ναρκωτικών». Κριτικοί και αναγνώστες το αποθεώνουν. Το µυθιστόρηµα του Ντον Γουίνσλοου, Το καρτέλ είναι ένα έπος για τον αµείλικτο πόλεµο των ναρκωτικών που µαίνεται στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Παρέµεινε στη λίστα µε τα ευπώλητα των New York Times για εβδοµάδες, απέσπασε το βραβείο των Los Angeles Times για το βιβλίο της χρονιάς 2015 και σε λίγες µέρες κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (µτφρ. Ιλάειρα Διονυσοπούλου).
Ηλιοθεραπεία στο σούρουπο - Τζέιμς Ράιτ
22.08.2016 12:31
Από τις εκδόσεις Vakxikon.gr κυκλοφορεί το βιβλίο, Ηλιοθεραπεία στο σούρουπο. Ανθολόγιο ποιημάτων του Τζέιμς Ράιτ σε μετάφραση Μαρίας Κατσοπούλου και σε επιμέλεια σειράς Νέστορα Πουλάκου.
Οι Βοστονέζες - Henry James
05.05.2016 10:58
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το κορυφαίο μυθιστόρημα του Χένρι Τζέιμς, Οι Βοστονέζες, για πρώτη φορά στα ελληνικά.
Το στρίψιμο της βίδας - Χένρι Τζέιμς
25.02.2016 11:27
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο, Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς σε μετάφραση του Δημήτρη Στεφανάκη.