Το διαγωνιστικό τμήμα Digi 2008 του φετινού 31ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Δράμας υποδέχεται ένα ντοκιμαντέρ δρόμου για την ιστορία μια παρέας, με σκόρπιες στιγμές από τη ζωή τους στη σύγχρονη αστική Ελλάδα.

Τρία αγόρια στους δρόμους μιας παραμελημένης και βρώμικης, όμως ανήσυχης και συχνά ανεξερεύνητης μητρόπολης. Τριγυρνούν στις γειτονιές τους. Αφουγκράζονται την ατμόσφαιρα που αναδύει το τοπίο στο οποίο ζουν και από το οποίο εμπνέονται, για να της δώσουν χρώμα, ήχο, φωνή. Με μπογιές, ντεσιμπέλ, σπρέι, καλώδια.

Σαλτάρουν στα τρένα και βάφουν τα βαγόνια. Ραπάρουν. Μας δείχνουν δρόμους που έχουν τη δική τους ιστορία. Και την υπογραφή τους. Θέλουν να μιλήσουν. Εφευρίσκουν τη δική τους γλώσσα, επιλέγοντας μια «τέχνη» -εφήμερη όμως παρούσα – που τους εκφράζει χωρίς προσχήματα.

Αδιαφορώντας για αξιολογήσεις, ορισμούς και κατατάξεις, προτείνουν το bombing (παράνομη σε κοινή θέα εικονογράφηση με σχέδια graffiti) ως μια «τέχνη» που εναντιώνεται στα συνήθη αισθητικά κλισέ. Που ανανεώνεται καθημερινά. Που μιλά σε χρόνο ενεστώτα. Μια «τέχνη» που τη γεννά ο ίδιος ο δρόμος. Μια τέχνη ζωής χωρίς εισαγωγικά…

Το bombing καταγράφει σκόρπιες στιγμές από τη ζωή νέων ανθρώπων στη σύγχρονη αστική Ελλάδα, με την υπογραφή των πρωτοεμφανιζόμενων στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ Άγγελου Αθανασόπουλου και Δημήτρη Νικολόπουλου.

Πρόκειται για μια ταινία για την τρέχουσα νεανική αστική κουλτούρα, ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για την ιστορία μιας παρέας αλλά και για την περιπέτεια μιας γενιάς.

Γυρισμένο σε ψηφιακό format (high definition), το χαμηλού προϋπολογισμού αυτό 28΄λεπτο φιλμ είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή της νεοσύστατης Non Stop Media Production Company.

Η σκηνοθεσία είναι του Άγγελου Αθανασόπουλου και του Δημήτρη Νικολόπουλο, το σενάριο του Άγγελου Αθανασόπουλου, η φωτογραφία των Γ. Σωτηρόπουλου, Ά. Αθανασόπουλου, Γ. Θεοδωρίδη, Δ. Nικολόπουλου, το μοντάζ του Δημήτρη Nικολόπουλου, βοηθός παραγωγής είναι η Μυρτώ Μπούτση και η χορογραφία είναι της Αντιγόνης Σαρρή.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.