Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Bombing, ιστορία μιας παρέας

Bombing, ιστορία μιας παρέας
Το διαγωνιστικό τμήμα Digi 2008 του φετινού 31ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Δράμας υποδέχεται ένα ντοκιμαντέρ δρόμου για την ιστορία μια παρέας, με σκόρπιες στιγμές από τη ζωή τους στη σύγχρονη αστική Ελλάδα.

Τρία αγόρια στους δρόμους μιας παραμελημένης και βρώμικης, όμως ανήσυχης και συχνά ανεξερεύνητης μητρόπολης. Τριγυρνούν στις γειτονιές τους. Αφουγκράζονται την ατμόσφαιρα που αναδύει το τοπίο στο οποίο ζουν και από το οποίο εμπνέονται, για να της δώσουν χρώμα, ήχο, φωνή . Με μπογιές, ντεσιμπέλ, σπρέι, καλώδια.

Σαλτάρουν στα τρένα και βάφουν τα βαγόνια. Ραπάρουν. Μας δείχνουν δρόμους που έχουν τη δική τους ιστορία. Και την υπογραφή τους. Θέλουν να μιλήσουν. Εφευρίσκουν τη δική τους γλώσσα, επιλέγοντας μια «τέχνη» -εφήμερη όμως παρούσα - που τους εκφράζει χωρίς προσχήματα.

Αδιαφορώντας για αξιολογήσεις, ορισμούς και κατατάξεις, προτείνουν το bombing (παράνομη σε κοινή θέα εικονογράφηση με σχέδια graffiti) ως μια «τέχνη» που εναντιώνεται στα συνήθη αισθητικά κλισέ. Που ανανεώνεται καθημερινά. Που μιλά σε χρόνο ενεστώτα. Μια «τέχνη» που τη γεννά ο ίδιος ο δρόμος. Μια τέχνη ζωής χωρίς εισαγωγικά…

Το bombing καταγράφει σκόρπιες στιγμές από τη ζωή νέων ανθρώπων στη σύγχρονη αστική Ελλάδα, με την υπογραφή των πρωτοεμφανιζόμενων στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ Άγγελου Αθανασόπουλου και Δημήτρη Νικολόπουλου.

Πρόκειται για μια ταινία για την τρέχουσα νεανική αστική κουλτούρα, ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για την ιστορία μιας παρέας αλλά και για την περιπέτεια μιας γενιάς.

Γυρισμένο σε ψηφιακό format (high definition), το χαμηλού προϋπολογισμού αυτό 28΄λεπτο φιλμ είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή της νεοσύστατης Non Stop Media Production Company.

Η σκηνοθεσία είναι του Άγγελου Αθανασόπουλου και του Δημήτρη Νικολόπουλο, το σενάριο του Άγγελου Αθανασόπουλου, η φωτογραφία των Γ. Σωτηρόπουλου, Ά. Αθανασόπουλου, Γ. Θεοδωρίδη, Δ. Nικολόπουλου, το μοντάζ του Δημήτρη Nικολόπουλου, βοηθός παραγωγής είναι η Μυρτώ Μπούτση και η χορογραφία είναι της Αντιγόνης Σαρρή.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Επίσημη ιστορία, του Λουίς Πουένσο
17.11.2016 11:09
Η σημαντική ταινία του Λουίς Πουένσο, Επίσημη Ιστορία, κυκλοφορεί ψηφιακά αποκατεστημένη στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από την Weirdwave.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Η ιστορία της συνοικίας των Εξοχών, Θεσσαλονίκη (1885 – 1912): Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ της Πολιτιστικής Εταιρείας
06.05.2016 12:23
Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 20:00, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» θα γίνει η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ της Πολιτιστικής Εταιρείας «Η ιστορία της συνοικίας των Εξοχών, Θεσσαλονίκη (1885 – 1912)».