Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την ευφάνταστη μαύρη κωμωδία των βλακlist, The Theater Case, από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014.

Οι βλακlist ξανανοίγουν την πολυταξιδεμένη “Βαλίτσα” τους! Η λατρεμένη παράσταση “The Theater Case” ξαναχτυπά ανανεωμένη, στα κόκκινα και με πολλά Vault!

Ο «Κώστας», ο «Μάριο», η «Αλεξάνδρα» και οι «άλλοι»…κρατούν από την ίδια “Βαλίτσα”. Συναντιούνται αναπάντεχα, όταν ο Μάριο αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο. Το ταξίδι του όμως σταματά στην Αθήνα μετά από μία επεισοδιακή γνωριμία με τον Κώστα κι έναν κεραυνοβόλο έρωτα με την Αλεξάνδρα: ο κόσμος όλος βρίσκεται πια στα μάτια της. Κι έτσι τελικά μένουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, γίνονται συγκάτοικοι και η ιστορία ξεκινά… Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να φλερτάρουν οικειοθελώς με την τρέλα και την καταστροφή; Ο έρωτας ή μήπως και κάτι άλλο;

Προσοχή!
Η ιστορία βασίζεται αποκλειστικά σε φανταστικά γεγονότα: οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα, πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαία.

Το “The Theater Case” των βλακlist, είναι μια απολαυστική μαύρη κωμωδία. Μια “Βαλίτσα-Υπόθεση” που ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και ως το 2011 «πακετάρισε και ξεπακετάρισε» με λαχτάρα πολλές φορές σε μεγάλους και μικρούς θεατρικούς χώρους και φεστιβάλ, εντός και εκτός Ελλάδας (Θέατρο του Νέου Κόσμου, Going Youth Festival 2010, Θέατρο Ειλισσός, Bob Theatre Festival 2010, εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Κολομβία στο διεθνές θεατρικό Φεστιβάλ “The Black Box” στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) στη Βουλγαρία, Κρήτη, Θεσσαλία και Θέατρο Βικτώρια) χαίροντας αυθόρμητης αποδοχής και αποσπώντας πολύ ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό.


Τώρα και στον Πολυχώρο Vault για 14 μόνο παραστάσεις! Για να δούμε… πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;

Σκηνοθετική Επιμέλεια/ Κοστούμια: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Σκηνικά: βλακlist
Πρωτότυπη Μουσική & Εφέ: Λαέρτης Μαλκότσης
Μουσική Eπιμέλεια & Φωτισμοί: Federico Nieto – El’ Gazi
Φωτογραφίες Παράστασης: Νικολέττα Γιανούλη
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Αμαραντίδης (meteoros)

Παίζουν: Xριστίνα Δενδρινού, Σάββας Κοβλακάς, Federico Nieto – El’ Gazi

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Λίγα Λόγια για τους Βλακlist

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2009 από τους ηθοποιούς: Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Χριστίνα Δενδρινού, Σάββα Κοβλακά και τον Federico Nieto-El’ Gazi.

Ο Σαίξπηρ λέει πως «όλη η γή είναι μια σκηνή», πως το θέατρο «είναι μια ιστορία ειπωμένη απο ένα βλάκα» και ότι «ο βλάκας νομίζει πως είναι σοφός, ενώ ο σοφός το ξέρει ότι είναι βλάκας». Έτσι και η ομάδα βλακlist επιλέγει να δουλεύει και να βλέπει το θέατρο σαν ένας «βλάκας», σαν ένα παιδί που με αφελή κι αθώα ματιά ανακαλύπτει τον κόσμο.

Οι Βλακlist ασχολoύνται κατά κύριο λόγο με ένα θέατρο που έχει στο κέντρο του τον ηθοποιό και κινείται σε ένα λιτό πλαίσιο σκηνικών μέσων, χρησιμοποιώντας λύσεις θεατρικές στη ρίζα τους.

Η δουλειά της ομάδας βασίζεται στην έρευνα, τον αυτοσχεδιασμό και την συνεργασία μέσω του παιχνιδιού. Μέριμνα της ομάδας είναι η δημιουργία ενός θεάτρου ζωντανού και συναρπαστικού, πλούσιο σε εικόνες, που ξυπνά το ενδιαφέρον του θεατή σε έναν κόσμο πέρα από την πραγματικότητα, εγείροντας του την φαντασία.

Η ομάδα είναι επίσης ανοιχτή σε συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες για την υλοποίηση της κάθε  παραγωγής.

Η πρώτη παράσταση με τίτλο “The Τheater Case” δημιουργήθηκε με σκοπό να συμμετάσχει στο “Devised Theatre Festival” του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, διαγράφοντας από τότε μια μεγάλη πορεία. Πήρε μέρος στο Going Youth Festival 09 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων κι έπειτα παίχτηκε στο Θέατρο Ειλισσός από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο του 2009, ενώ αμέσως συμμετείχε στο Bob Theatre Festival 2010 στο Θέατρο Χώρα. Επιπλέον, εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Κολομβία στο διεθνές θεατρικό Φεστιβάλ “The Black Box” στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) στη Βουλγαρία, ενώ παίχτηκε επίσης στην Κρήτη και στη Θεσσαλία. Ο τελευταίος κύκλος παραστάσεων δώθηκε στο Θέατρο Βικτώρια από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβρη του 2010.

Για το δεύτερο έργο της ομάδας, οι βλακlist συνεργάστηκαν με την θεατρική ομάδα Nota Bene. Μαζί δημιούργησαν την παράσταση με τίτλο “Το Νησί”, το οποίο παίχτηκε στο “Θέατρο Ειλισσός” από τον Οκτώβριο του 2010 ως τα τέλη Ιανουαρίου 2011. Επίσης παίχτηκε στο Bob Theatre Festival 2011 και σε επανάληψη στη σκηνή του Τριανόν τον χειμώνα του 2013.

Η τρίτη παράσταση των βλακlist ήταν το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ σε πρωτότυπη μετάφραση Μαργαρίτας Αμαραντίδη, το οποίο παίχτηκε στο θέατρο Badminton στα πλαίσια του Backstage Theatre Festival 2011-12, κερδίζοντας μάλιστα την  πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού.