Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Live: Wovenhand @ Fuzz Live Music Club

Live: Wovenhand @ Fuzz Live Music Club

Σε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες συναυλιακούς πνεύμονες της Αθήνας, στο Fuzz Live Music Club πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου μία από τις μεγαλύτερες ροκ συναυλίες του φθινοπώρου, αυτή των alternative country rockers απ’ το Denver, Wovenhand.


To μουσικό μόρφωμα των Wovenhand, απότοκο των μεγάλων και αξιοσέβαστων 16 Horsepower επέστρεψε στην Ελλάδα, με μπροστάρη όπως πάντα την απόκοσμη καλλιτεχνική περσόνα του Dave Eugene Edwards, έχοντας στις αποσκευές τους την 7η κατά σειρά κυκλοφορία τους, το, κατά τους κριτικούς κορυφαίο τους album, ‘Refractory Obdurate”.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο ο χώρος του Fuzz προσέγγισε την πληρότητα καθώς άρχισαν να συρρέουν από νωρίς τόσο οι πιστοί οπαδοί του κυρίου Edwards, ήδη από την εποχή των 16 Horsepower, όσο και οι νεότεροι fans του συγκροτήματος, που αγάπησαν και τη μελωδική του πρόταση μέσα από τις μεταμεσονύκτιες επαναλήψεις των cult Krimis του Πάνου Κοκκινόπουλου.

 

Η έναρξη της βραδιάς έδωσε στο κοινό την ευκαιρία της γνωριμίας με ένα από τα πλέον αξιόλογα μουσικά δείγματα με ονομασία προέλευσης, με το ακουστικό κιθαριστικό set των Moa Bones και με το άρρεν ήμισύ τους, Δημήτρη Αρώνη, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με πρωτότυπες συνθέσεις του project όσο και με λιτές και καθαρές διασκευές του Johnny Cash.

 

Μετά από μια διόλου ευκαταφρόνητη αναμονή κοινού, στήθηκαν εκατέρωθεν της σκηνής τα γνώριμα στους φίλους των Wovenhand μικρόφωνα που συντελούν τα μάλα στα συναυλιακά ατμοσφαιρικά εφέ της μπάντας και ο κύριος Edwards και η συντροφιά του έτυχαν μιας ενθουσιώδους αποδοχής δηλώνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους με το εκκωφαντικό “Hiss”. Η συνέχεια της βραδιάς επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των οπαδών τους και τους φόβους των λιγότερο μυημένων κοριτσιών κάθε ηλικίας που αποτελούσαν σημαντικό ποσοστό των παρευρισκομένων: Την αλλαγή των Wovenhand. Την αλλαγή τους προς το βαρύτερο, προς το δυνατότερο, την αλλαγή τους προς το καλύτερο. Αφήνοντας στην άκρη τις κλασσικές ενορχηστρώσεις της folk και της Americana, χωρίς να απαρνούνται στο ελάχιστο τις καταβολές τους, τουναντίον ανεβάζοντάς τες σε ένα σύγχρονο, εξελιγμένο επίπεδο, oι Wovenhand εξέλιξαν επί σκηνής το σκοτάδι τους, πηγαίνοντάς το ένα βήμα παραπέρα, αναδεικνύοντας την ποιότητα των συνθέσεων τους μέσα από τα καλύτερα και πιο μανιασμένα κρουστά που έχουν επιδείξει ποτέ και τις πιο στιβαρές κι επιβλητικές κιθάρες.

 

Μετά το καθιερωμένο encore, το πρώτο σκέλος τους οποίου ήταν και μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς, με τον Edwards να ερμηνεύει μοναχικά και ιεροτελεστικά το “Whistling Girl” εξήχθη το μουσικό συμπέρασμα μιας ακόμα δυνατής συαυλιακής εμπειρίας: ένα από τα βασικότερα συστατικά μιας πραγματικά σημαντικής μπάντας είναι η εξέλιξη, η οποία οφείλει να συνοδεύει τη διάρκεια στο χρόνο. Η εξέλιξη των Wovenhand ενθουσίασε πολλούς ενώ απογοήτευσε άλλους, ανάλογα με τα ακούσματά τους, τις μουσικές προτιμήσεις τους και το βαθμό “συγγένειας” τους με το συγκρότημα . Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο Dave Eugene Edwards και οι μουσικοί του συνιστούν μουσικό μέγεθος με αυταπόδεικτη δυναμική και τεράστιες δυνατότητες που δεν αφήνουν το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, παρά τον καβαλάνε και πετάνε στην επόμενη μουσική εμπειρία. 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Η Νατάσσα Μποφίλιου με τη Βαβέλ 2 στο Estate
17.02.2017 15:50
Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε στο Estate, όπου εμφανίζεται η Νατάσσα Μποφίλιου, και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights της βραδιάς!
Ανταπόκριση: O Γιώργος Ρους στο Faust
14.02.2017 12:23
Νέα τραγούδια αλλά και μουσικές εκπλήξεις στην τελευταία εμφάνιση του Ρους στο Faust! Ο Βαγγέλης Γκρέκο ήταν εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights της βραδιάς!
Ανταπόκριση: Δάφνη Ζουρνατζή live @ GiocondArt
30.11.2016 12:24
Η Δάφνη Ζουρνατζή με ένα μαντολίνο και ο Κυριάκος Ορθοδόξου στο πιάνο, ξεκινούν την μουσική βραδιά με το «Βαλς των ματιών» του Σ. Λάντσια. Στο διάρκειας 2μιση ωρών live, θα αναμετρηθεί με τις μεγαλύτερες στιγμές της μουσικής μας κληρονομιάς και θα κρατήσει καθηλωμένο και σιωπηλό το κοινό του GiocondArt (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ζωγράφου).
Ανταπόκριση: Παρουσίαση του
28.11.2016 16:54
Ο εξ Αμερικής ορμώμενος συνθέτης Περικλής Κανάρης παρουσίασε τον «Αόρατο», μια μουσική συνεργασία με τον κορυφαίο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, στο Θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στην οποία συμμετείχαν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα. Ο Βαγγέλης Γκρέκο ήταν εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights της βραδιάς!
Ανταπόκριση: Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club
01.11.2016 15:27
Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club! Γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο.