Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης από τον Γιάννη Κασέτα στη Σχολή Μουσικής Εν Αρμονία

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης από τον Γιάννη Κασέτα στη Σχολή Μουσικής Εν Αρμονία

Η Σχολή Μουσικής Εν Αρμονία στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τον Γιάννη Κασσέτα για ένα Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.


Αντικείμενο: Τεχνικές σύνθεσης βασισμένες σε αρμονικά συστήματα ανάλογα με την εποχή και τα διάφορα στυλ της τζαζ [από swing era μέχρι bebop  και από modal μέχρι contemporary]. Ανάλυση μη συστημικών τρόπων σύνθεσης ειδικά για αυτούς που γνωρίζουν ήδη reharmonization τεχνικές [συνδυασμοί diminished αρμονίας με whole tone chords , σε διιάφορες ποιότητες συγχορδιών κ.α.]. Εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών σύνθεσης στον αυτοσχεδιασμό και ειδικό αφιέρωμα στον μινιμαλιστικό τρόπο αυτοσχεδιασμού πάνω σε άπλες αλλά και σύνθετες αρμόνικες φόρμες. Τέλος, ανάλυση του σκεπτικού του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο σαξόφωνο.


Απευθύνεται σε: Μουσικούς και σπουδαστές της τζαζ ,του φανκ , των Μπλουζ , της κλασσικής σύνθεσης αλλά και της ροκ μουσικής [με μεγαλύτερο βάρος στη τζαζ ροκ και στην Jazz Fusion].


Το σεμινάριο θα γίνει σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Μάνο Κούρτη ο οποίος θα μιλήσει και αυτός για τον αυτοσχεδιασμό και την αντιμετώπιση των διάφορων κιθαριστικών στυλ.

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο και το Animasyros
06.02.2017 16:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής και με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας, για πρώτη φορά διοργανώνει διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης σε μικρού μήκους φιλμ animation σε συνεργασία με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Σεμινάριο Χορογραφίας και Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης με τη Μαρία Γοργία
16.01.2017 11:38
Η Μαρία Γοργία παρουσιάζει στο χώρο της ομάδας Αμάλγαμα ένα νέο σεμινάριο Χορογραφίας και Αυτοσχεδιαστικής Σύνθεσης.
Μικρή κίνηση σε μεγάλο χώρο: σεμινάριο με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
09.09.2016 10:58
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με τίτλο Μικρή κίνηση σε μεγάλο χώρο.
Σεμινάριο χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου στον Κινητήρα
08.07.2016 15:16
Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα νέο σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης.
Σεμινάριο σκηνικής σύνθεσης με την Αργυρώ Χιώτη στον Κινητήρα
27.06.2016 14:11
Η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα σεμινάριο σκηνικής σύνθεσης.