Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δε μετρώ του Γιάννη Περδίκη στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Δε μετρώ του Γιάννη Περδίκη στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Η παράσταση «Δε Μετρώ» του Γιάννη Περδίκη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νεράντζη, με τη Λένα Πετροπούλου και το  Γεώργιο Δερνίκα έρχεται από Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη.

 

Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας.

Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές,  τα εμπόδια, ο χρόνος.

Μια διαρκής αναζήτηση για το νόημα της ζωής , για ομορφιά και αγάπη.

Δυο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα θέτουν ερωτήματα που άλλες φορές στοιχειώνουν μέσα τους και άλλες φορές τους καλούν να δράσουν, να προχωρήσουν, να αλλάξουν.

Βγαίνουν στους δρόμους. Ψάχνουν, αναρωτιούνται…

Υπάρχει κάτι αληθινό εκεί έξω; Τι είναι αληθινό; Μπορούν να το ανακαλύψουν; Που θα τους οδηγήσει η αντίληψη τους για τη ζωή και τους ανθρώπους;  Είναι «καταδικασμένοι» σε ένα αιώνιο μουρμουρητό για το τίποτα;   

«Δε μετρώ»

«Δε μετρώ πια… δεν είναι ανάγκη μου η πολύχρωμη απελπισία μπροστά στο γυαλί μιας οθόνης… δεν ενδιαφέρομαι για δανεική ζωή γυαλισμένη και μασκαρεμένη…  ΤΕΡΜΑ…»

 

Το «Δε μετρώ» παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών και έλαβε τιμητικές διακρίσεις, στην Αλβανία το 2012 , στα Σκόπια το 2013 και στο Κόσσοβο το  2014.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά – κοστούμια:  Χρύσα Μάντακα

Φωτισμοί:  Στράτος Κουτράκης,

Πρωτότυπη μουσική: «Τυχερό αστέρι»

Βοηθός σκηνογράφου:  Στέργιος Πρώϊος

Σχετικές ειδήσεις
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών
05.07.2016 15:17
Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
Club Noir, της Λένας Πετροπούλου στο Θέατρο Σοφούλη
30.05.2016 17:08
Η πειραματική ομάδα των NoVan Theater Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Club Noir της Λένας Πετροπούλου.