Για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την επίδραση των γλυπτών της Ακρόπολης στη δημιουργία ελληνικής Αναγέννησης στο δυτικό κόσμο.

Αφορμή θα είναι το χάλκινο τέθριππο με τη θεά Νίκη από τη συλλογή του Θεόφιλου Χάνσεν που υπήρξε αρχιτέκτονας σπουδαίων νεοκλασικών κτηρίων στην Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Το έκθεμα θα παραμείνει στο Μουσείο Ακρόπολης έως τις 18 Ιανουαρίου 2015. Προέρχεται από το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και αποτελεί μέρος της έκθεσης με τίτλο «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν (1813-1891)» που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Με την έναρξη του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31η Μαρτίου θα είναι ανοιχτό και την Δευτέρα, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών στη χώρα μας. Με αυτή την αλλαγή, οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου για το παραπάνω διάστημα θα έχουν ως εξής:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 9 π.μ. – 5 μ.μ.
Παρασκευή: 9 π.μ. – 10 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή: 9 π.μ. – 8 μ.μ.