Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταύρος Σιόλας στο Χαμάμ

Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταύρος Σιόλας στο Χαμάμ

Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταυρός Σιόλας, δύο φωνές με έντονα προσωπικό στίγμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που αντλεί την έμπνευση του από τις ρίζες της μουσικής μας παράδοσης και φτάνει μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιΐα και φυσικά την προσωπική τους δισκογραφία .


Τραγούδια που αγαπήσαμε και μας γυρνούν ένα ταξίδι  στον χρόνο. Τραγούδια γνώριμα που ξυπνούν μνήμες. Αυτά και άλλα πολλά στήνουν το σκηνικό για ένα δυνατό έντεχνο – λαϊκό πρόγραμμα και δύο μοναδικές βραδιές στο Χαμάμ με δυο ξεχωριστούς ερμηνευτές.


Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι μέσα από την Σπείρα-Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη για να διαγράψει σύντομα την δική της πορεία με σημαντικές συνεργασίες . Αποκορύφωμα αυτή των τελευταίων ετών δίπλα στον Σταύρο Ξαρχάκο Ξαρχάκο (Αφιέρωμα στον M. Χατζιδάκι, Αμάν Αμήν, Αφιέρωμα στην Μελίνα , Νυν και αεί Τσιτσάνης , Μάνα μου Ελλάς). Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος ήταν μια ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης «Γυναίκα-Τριαντάφυλλο» στην Αθηναΐδα το 2010 και το πιο πρόσφατο «Λευκό Χαρτί» με το ομώνυμο τραγούδι, το «Μια βόλτα» και το «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» να κερδίζουν το κοινό και τα ραδιόφωνα.


Ο Σταυρός Σιόλας ξεχώρισε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας από κοινό και επιτροπή το βραβείο καλύτερου τραγουδιού αλλά και ερμηνείας με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό». Μετρά τρεις δίσκους στο ενεργητικό του, πολλές σημαντικές συνεργασίες και τραγούδια που ξεπέρασαν τα όρια της έντεχνης εμβέλειας και ξεχώρισαν στο κοινό και τα ραδιόφωνα (Διόδια, Χωρίς Εσένα, Της άρνης το νερό κ.α.).

 

Μαζί με την Ηρώ Σαΐα και τον Σταύρο Σιόλα παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτιδης (πιάνο), Σοφία Μουλακάκη (μπαγιάν), Δημήτρης Καζάνης (βιολί).

Σχετικές ειδήσεις
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2
12.01.2017 16:49
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας έναν κύκλο συναυλιών, που γεφυρώνει σύγχρονη και παλαιά μουσική έκφραση: Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2.
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας live στο Ίλιον Plus
19.12.2016 15:31
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ΙΛΙΟΝ plus για τέσσερις ξεχωριστές εμφανίσεις, 24-25 του Δεκέμβρη και 6-7 του Γενάρη!
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στο Κremlino
04.10.2016 12:45
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ολοκαίνουργιο Κρεμλίνο για δύο ξεχωριστές εμφανίσεις 8 και 22 του Οκτώβρη!
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.