Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει τη συναυλία με τίτλο Lamento, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.

Η διάσημη ιταλίδα μετζοσοπράνο Ρομίνα Μπάσσο, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και οι Latinitas Nostra ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν στο κοινό, σε μία μοναδική συναυλία με τίτλο Lamento, τα προκλασικά αριστουργήματα της νέας τους ηχογράφησης, η οποία χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από τον διεθνή Τύπο ως ένας δίσκος μοναδικής ευαισθησίας και πρωτοτυπίας. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου (ώρα 8:30 μ.μ.), εντάσσεται στο πλαίσιο των Επιλογών, του νέου κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου, καθώς και της περιοδείας των Latinitas Nostra στην Ευρώπη.

«Αληθινή Μαρία Κάλλας του Μπαρόκ»… χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από το έγκριτο βρετανικό έντυπο BBC Music Magazine η Ρομίνα Μπάσσο, μια από τις μεγαλύτερες φωνές που λάμπουν στο διεθνές στερέωμα της προκλασικής μουσικής, τα τελευταία χρόνια. Το ζεστό και σκούρο ηχόχρωμα, η εντυπωσιακή εκφραστικότητα και η εξαιρετική μουσικότητα της ιταλίδας μεσοφώνου συνθέτουν το προφίλ μίας έντονης καλλιτεχνικής προσωπικότητας, η οποία υπηρετεί με έξοχο τρόπο όχι μόνο το ρεπερτόριο συνθετών του 16ου και 17ου αιώνα αλλά και έργα του Τζοακίνο Ροσσίνι.

 

Romina Basso μέτζο σοπράνο
Latinitas Nostra: Θεόδωρος Κίτσος – Θεόρβη
Ανδρέας Λίνος – Βιόλα ντα γκάμπα
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος – Τσέμπαλο

Πρόγραμμα:
– Giacomo Carissimi: Lamento di Maria Stuarda
– Luigi Rossi: Lamento della Regina di Svezia
– Barbara Strozzi: Lagrime mie
– Francesco Provenzale: Lamento parodia