Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Φένια Παπαδόδημα και Delos Project live στο Floral

Φένια Παπαδόδημα και Delos Project live στο Floral

H Φένια Παπαδόδημα με το Delos Project για ένα live στο Floral την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.


Όταν το groove ποτίζει τη σκηνή . Μία ξεχωριστά πρωτότυπη προσέγγιση της world fusion μουσικής.  Κι αυτό γιατί η χρήση  μουσικών “fragments’’  που ανήκουν σε κώδικες μη δυτικών μουσικών παραδόσεων  παντρεύονται με ώριμη δεξιοτεχνία και αφοπλιστική απλότητα μ’ ένα rhythm section βασισμένο στο αφρικάνικο groove. Μία κυριολεκτικά transglobal διάσταση χαρακτηρίζει το  σχήμα καθώς το groove ρέει ασταμάτητα και ανεμπόδιστα ποτίζοντας κάθε γωνία της σκηνής. Η τρανς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής αυτής παράστασης!


Πρωτότυποι στίχοι από τη Φένια Παπαδόδημα στ’ αγγλικά και στα ελληνικά. Mουσικά θέματα εμπνευσμένα από την desert blues και gospel παράδοση, ελληνικές παραδοσιακές και ινδικές  παραλλαγές, συνθέτουν μελωδίες αυθεντικές, μέσα από στίχους που έχουν σα θεματική τις συναντήσεις της ζωής που μας μεταμορφώνουν.


Ένα άκουσμα πολυσύνθετο, multicoloured, αλλά και τόσο απλό μαζί! Η  επιλεκτικότητα και η διακριτική διαίσθηση κυριαρχεί στο παίξιμο όλων των μουσικών, κι αυτό δίνει στο Delos project μία εντελώς πρωτότυπη και απολαυστική μουσική πολυχρωμία που κάνουν την περιπέτεια  μία αυθεντική World Wide & Wild Music Adventure!

Σχετικές ειδήσεις
Depy & The Melody Project live στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
09.06.2016 14:24
Η Ντέπη Σακελλαρίου perfomer της jazz μουσικής σκηνής μαζί με το συγκρότημα της, ανοίγει τη μικρή σκηνή live stage @ the bar του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21.00.
ΒΟΜΒ από την ομάδα του Take Over στο Ρομάντσο
25.05.2016 13:56
Η ομάδα του Take Over μετά την πρωτότυπη συναυλία mash. EXPANDING THE ATHENS LIVE SOUND, παρουσιάζει το BOMB. Πρόκειται για ένα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που ενσωματώνει την τέχνη της performance.
Ο θρυλικός κόσμος του Τομ Γουέιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
31.03.2016 10:13
Αθέατες πλευρές του πολύπλευρου και αιρετικού έργου του Τομ Γουέιτς έρχεται να διαφωτίσει η Γεωργία Συλλαίου με την πρωτότυπη παράσταση «Μια μικρή σταγόνα δηλητήριο» (A little drop of poison), που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 9 μ.μ.
Ο Michael Nyman live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.02.2016 16:13
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της μινιμαλιστικής μουσικής, τον Μάικλ Νάιμαν, που θα παρουσιάσει με τη διάσημη μπάντα του τη συναυλία «Τhe Baroque Project».
Πέντε Live στο Floral!
27.01.2016 11:52
Το FLORAL παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016.