Με την παράσταση του Μπράιαν Φρίελ ανοίγει η αυλαία του Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι Έρωτες της Κας Μαγκουάιρ του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, Μπράιαν Φρίελ, είναι ένα πρωτότυπο και μοντέρνο έργο, γραμμένο με πολύ ευαισθησία και άφθονο χιούμορ.

Η ηρωίδα του έργου ,η ιδιόρρυθμη Κας επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από 52 χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της, όμως δεν θα τη δεχθεί και έτσι θα καταλήξει σε οίκο ευγηρίας.

Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή, Κας θα έρθει αντιμέτωπη με το είναι και το φαίνεσθαι της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που έμαθε να κλείνει τα μάτια στην αλήθεια και ν’αναζητά παρηγοριά σε περασμένα μεγαλεία.

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ είναι ένα έργο τρυφερό και ευαίσθητο, που με ιδιαίτερη τέχνη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε συσχετισμό με τις νεώτερες γενιές.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Λευκωσία της Κύπρου τον Ιανουάριο του 2008.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία καθώς και η μουσική επιμέλεια είναι της Γλυκερίας Καλαϊτζή, τα Σκηνικά και τα κουστούμια της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου.

Το ρόλο της Κας Μαγκουάιρ παίζει η Αννίτα Σαντοριναίου και στο ρόλο της κυρίας Μπούτσερ εμφανίζεται η Τζένη Γαϊτανοπούλου σε έκτακτη συμμετοχή.