Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ
Με την παράσταση του Μπράιαν Φρίελ ανοίγει η αυλαία του Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι Έρωτες της Κας Μαγκουάιρ του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, Μπράιαν Φρίελ, είναι ένα πρωτότυπο και μοντέρνο έργο , γραμμένο με πολύ ευαισθησία και άφθονο χιούμορ.

Η ηρωίδα του έργου ,η ιδιόρρυθμη Κας επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από 52 χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της, όμως δεν θα τη δεχθεί και έτσι θα καταλήξει σε οίκο ευγηρίας.

Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή, Κας θα έρθει αντιμέτωπη με το είναι και το φαίνεσθαι της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που έμαθε να κλείνει τα μάτια στην αλήθεια και ν’αναζητά παρηγοριά σε περασμένα μεγαλεία.

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιρ είναι ένα έργο τρυφερό και ευαίσθητο, που με ιδιαίτερη τέχνη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε συσχετισμό με τις νεώτερες γενιές.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Λευκωσία της Κύπρου τον Ιανουάριο του 2008.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία καθώς και η μουσική επιμέλεια είναι της Γλυκερίας Καλαϊτζή, τα Σκηνικά και τα κουστούμια της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου.

Το ρόλο της Κας Μαγκουάιρ παίζει η Αννίτα Σαντοριναίου και στο ρόλο της κυρίας Μπούτσερ εμφανίζεται η Τζένη Γαϊτανοπούλου σε έκτακτη συμμετοχή.

Σχετικές ειδήσεις
Οικογενειακή γιορτή (Festen) από το ΚΘΒΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
09.11.2016 16:01
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Compassion. The History of the Machine Gun στα 51α Δημήτρια
28.09.2016 15:33
Η παράσταση «Compassion. The History of the Machine Gun» σε σκηνοθεσία Milo Rau με το Schaubühne Berlin Theatre, θα παρουσιαστεί στα 51α Δημήτρια, στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
16.03.2016 15:44
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.