Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, στις 9.15΄ μ.μ., ξεκινούν για δεύτερη σαιζόν οι παραστάσεις του έργου «LEONARDO’S RING», του Rick Elice, σε μετάφραση Κώστα Βούλγαρη και σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, στο θέατρο STUDIO Κυψέλης –Αίθουσα «Βίλμα Κύρου», με ανανεωμένο team και φρέσκο, πιο εντυπωσιακό και πιο προκλητικό, αέρα επί σκηνής.

Το «Leonardo’ s Ring», του βραβευμένου με 4 TONY AWARDS  Rick Elice, θεωρείται ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα, εφάμιλλο του «Shopping and Fucking» και του «Άγγελοι στην Αμερική». Τον προηγούμενο χειμώνα πήρε εξαιρετικές κριτικές («ιδεατό ανέβασμα του έργου», «προκλητική παράσταση που αποτελεί σημείο αναφοράς στο σύγχρονο ελληνικό θεατρικό γίγνεσθαι», «παράσταση ανώτερη και του πρωτοτύπου»), ενώ παράλληλα ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία pocket theater στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Μαριάννα Τόλη τιμήθηκε για τη διασκευή του τραγουδιού, από το youtube, την Unesco και τα Gay Awards. Το movie trailer της παράστασης ξεπέρασε τις 100.000 προβολές στο youtube, γεγονός που ώθησε τον συγγραφέα να δώσει μέσω του ατζέντη του στο Γιώργο Λιβανό τα δικαιώματα να κάνει ταινία την παράσταση το επόμενο καλοκαίρι.

Πρόκειται για την ιστορία ενός δαχτυλιδιού που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους,  διαμέσου των αιώνων. Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο πέρασε από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Αυτοί που το αποκτούν τι το ιδιαίτερο έχουν και ποιά λύση δίνεται στη ζωή τους μέσω του δαχτυλιδιού;

Το έργο είναι αυστηρά ακατάλληλο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κώστας Βούλγαρης

Επεξεργασία-απόδοση κειμένου-σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Σύμβουλος παράστασης: Βασίλης Μπουζιώτης

Στίχοι-μουσική διδασκαλία-μουσική επιλογή: Μαριάννα Τόλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος

3d animation: Φώτης Σπυρόπουλος

Κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Μιχαλάκη

Θεατρολογική ανάλυση: Γιάννης Ζέρβας

Βοηθός Σκηνογράφου: Βάνια Αλεξάντροβνα

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αλμαλής και Studio Κυψέλης Photos

Γραφιστικά: Νίκος Χατζίρης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Αργύρης Σαζακλής, Κωνσταντίνος Μούτσης, Απόστολος Κρίτσας, Γιάννης Τσιώμου, Γιώργος Γαστεράτος, Νίκος Χαλατζίδης, Φίλιππος Κωνσταντίνος και ο Ερρίκος Πετιλλόν.