Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Dance Ability στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες

Dance Ability στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες

Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παρουσιάζουν το Dance Ability, ένα εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για άτομα μεικτών δυνατοτήτων, εστιασμένο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.


Το Dance Ability μετά την μεγάλη απήχηση που έχει στο εξωτερικό, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είναι μία μοναδική μέθοδος χορού για μεικτές ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρίες. Δημιουργήθηκε στην Αμερική το 1987 από τον Alito Alessi και διδάσκεται στην Αμερική καθώς και σε χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.


Το εργαστήριο Dance Ability χωρίζεται σε 2 κύκλους:

Α' Κύκλος: Οκτώβριος- Δεκέμβριος
Β' Κύκλος: Ιανουάριος - Μάιος
Στο τέλος κάθε κύκλου, οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Ωδείο. Η πρώτη παρουσίαση του τμήματος θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριου 2014.

Τμήμα Ενηλίκων αρχάριων.

Διδάσκει η Άννα Βεκιάρη.


Στόχοι του DanceAbility:

- Παρέχει την ευκαιρία σε ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρίες, καθώς και σε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, να βρεθούν μαζί σε μία καλλιτεχνική εξερεύνηση και να δημιουργήσουν μία κοινωνική ομάδα.
- Βοηθάει στην κατανόηση και στην άρση των προκαταλήψεων που πιθανόν υπάρχουν μεταξύ των ατόμων με και χωρίς αναπηρίες.
- Καλλιεργεί την πολιτισμική και καλλιτεχνική ποικιλία διαμέσου της παράστασης, της επικοινωνίας και της μόρφωσης.
- Ενθαρρύνει την εξέλιξη και την παράσταση του σύγχρονου χορού.
Στα μαθήματα δουλεύουμε με εργαλείο μας τον αυτοσχεδιασμό. Το κινητικό υλικό και οι χορογραφίες δημιουργούνται από τις ιδέες των μελών της ομάδας, χωρίς να απομονώνουν κανέναν και δίνουν τη δυνατότητα συνεργασίας ανθρώπων με διαφορετικές σωματικές ικανότητες. Η μέθοδος χτίζει την αυτοεκτίμηση του ατόμου σε σχέση με την κίνηση και το χορό, μέσα σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τις συναισθηματικές, σωματικές και δημιουργικές του ικανότητες, με βασική προϋπόθεση το σεβασμό  στα όρια και στις ιδέες  των μελών της υπόλοιπης ομάδας. Η βασική διδασκαλία του DanceAbility βασίζεται στο να αντιλαμβανόμαστε και να ακολουθούμε τις δικές μας σωματικές επιθυμίες και ανάγκες, οι οποίες ωφελούν το σύνολο και δημιουργούν ένα κοινό έδαφος για καλλιτεχνική έκφραση και εξερεύνηση. Καλλιεργεί, επίσης, την κιναίσθηση, την αντίληψη του χώρου και τη σωστή χρήση του σε σχέση με την ομάδα και την εξοικείωση με διαφορετικούς τρόπους κίνησης. Η κλασική μουσική συνοδεύει τα μαθήματα είτε σε ηχογραφημένη μορφή, είτε θα παίζεται ζωντανά από μαθητές του Ωδείου.


Η Άννα Βεκιάρη σπούδασε χορό στην Aνώτερη Eπαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα. Είχε δασκάλους την Άννα Πέτροβα, την Καρολίνα Φωτοπούλου, τη Βάσω Πλακωτάρη,  τη Ντορίνα Καλεθριανού και την Πατρίτσια Λάζου. Είναι κάτοχος των διπλωμάτων της Royal Academy of Dance (R.A.D), έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα με διάφορους καθηγητές χορού όπως: David Zambrano, Ori Flomin, Ann Cooper Albright, Paul Blackman, Χάρης Μανταφούνης, Χριστίνα Κλεισιούνη, Αντώνης Φωνιαδάκης, Νίκος Καλογεράκης, Στέλλα Ζάννου και άλλους, καθώς επίσης και σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού  στο Impulstanz Festival, στη Βιέννη. Έχει διδάξει κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες. Παρακολούθησε το DanceAbility Teacher Training Course με τον Alito Alessi το καλοκαίρι του 2012 στη Βιέννη, στα πλαίσια του Διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 δίδαξε χορό σε ενήλικες με αναπηρίες στον οργανισμό M.D.A ( Muscular Dystrophy Association), διδάσκει το DanceAbility  στο Σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και συνεργάζεται με τη μεικτή ομάδα χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. Είναι κάτοχος διπλώματος της τεχνικής Thai Massage, από τη σχολή ITM Thai Hand International Training Massage School of Berlin, αναγνωρισμένη από τη σχολή ITM Chiang Mai της Ταϋλάνδης και είναι επίσημη Instructor του προγράμματος Stretch your limits.

Σχετικές ειδήσεις
Dance Days 6: Βραδιά ντουέτων & παράλληλη δράση
26.07.2016 15:01
Στις 27 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί μια βραδιά ντουέτων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Dance Days 6: Χορευτικός αγώνας Judo & Παράλληλες δράσεις
25.07.2016 13:07
Στις 26 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί το "Hand to Hand" από την ισπανίδα χορογράφο Roser Lopez Espinosa, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Εργαστήριο Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη στο Πήλιο
13.07.2016 16:41
Το Athens Video Dance Project φιλοξενείται για πρώτη φορά από τον πολιτιστικό οργανισμό "Γ. Αγγελίνης-Π. Χατζηνίκου" στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου και πραγματοποιεί ένα εργαστήριο Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη από 23 έως 26 Ιουλίου 2016.
6 & 7 από το Tao Dance Theater στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
21.03.2016 14:36

«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!» Μινιμαλισμός στα όρια της ανθρώπινης κίνησης, σε δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού από έναν Κινέζο χορογράφο με διεθνή αναγνώριση.
5ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
24.02.2016 14:49
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα στις 6, 7 & 8 Μαΐου 2016 το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ.