Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Victor Wooten Band live στο Αθηνά Live

Victor Wooten Band live στο Αθηνά Live

Δυναμικά ξεκινάει η φετινή χρονιά στο ΑΘΗΝΑ΄ Live που ανοίγει τις πόρτες στο μουσικόφιλο κοινό με το εκπληκτικό group του Victor Wooten.


Ο Victor Wooten είναι ο μπασίστας που έχει επηρεάσει τους περισσότερους μπασίστες παγκοσμίως, μετά τον Jaco Pastorius. Πέντε φορές βραβευμένος με Grammy, γνωστός εκτός από τις solo ηχογραφήσεις και περιοδείες του, και σαν μέλος των εκπληκτικών, επίσης βραβευμένων με Grammy: Bela Fleck και Flecktones.


Bach του μπάσου… Michael Jordan του μπάσου είναι οι χαρακτηρισμοί που του δόθηκαν από κοινό και κριτικούς. Πρωτοπόρος στον τρόπο που παίζει, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, multi instrumentalist, ένας πολυβραβευμένος τιτάνας της μουσικής.


Ο μοναδικός που πήρε 3 φορές τον τίτλο του μπασίστα της χρονιάς από το Αμερικάνικο περιοδικό Bass Player, ενώ το 2011 ψηφίστηκε από το Rolling Stone Magazine, ως ένας από τους καλύτερους μπασίστες όλων των εποχών.


O νεότερος από τα 5 παιδιά της οικογένειας Wooten, άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρός, υπό την καθοδήγηση του κιθαρίστα αδελφού του Regi.

Έλειπε από το group της οικογένειας Wooten ένας μπασίστας, και ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον 2 ετών Victor Wooten. Σε ηλικία 5 ετών δίνει τις πρώτες του συναυλίες στην αυλή του σπιτιού του στη Χαβάη, ενώ σε ηλικία 6 ετών περιοδεύει μαζί με τα αδέλφια του, ανοίγοντας τις συναυλίες του θρύλου της soul Curtis Mayfied.


Έκτοτε και μέχρι τώρα περιοδεύει παίζοντας άλλοτε με τα αδέρφια του, ή με τους Flecktones, ή με το group SMV που αποτελείται από τους ήρωες των νεανικών του χρόνων Stanley Clark και Marcus Miller, είτε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής διεθνώς, ξεσηκώνοντας το κοινό του με την εκπληκτική τεχνική του παιξίματός του.


Victor Wooten (b)- Regi Wooten: (g) Karlton Taylor: (keys)- Roy “Futureman” Wooten (d)

Σχετικές ειδήσεις
Οι Radio Nowhere - Bruce Springsteen Tribute Band live στο Σταυρό του Νότου
23.01.2017 15:56
This is Radio Nowhere! Is there anybody alive out there? Η πρώτη και μοναδική ελληνική tribute band στη μουσική και τα τραγούδια του «αφεντικού» Bruce Spingsteen, επιστρέφει με το πρώτο της live για το 2017 στο club του Σταυρού του Νότου!
Οι Moderat live στο Gazi Music Hall
28.09.2016 14:33
Οι Moderat, ένα από τα κορυφαία σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (και όχι μόνο), φέρνουν το εκπληκτικό full live stage show τους στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Gazi Music Hall (νέος χώρος).
Οι D.K. & The Band live στο Faust
19.04.2016 12:26
Την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, οι D.K. & The Band θα εμφανιστούν live στο Faust.
Οι D.K. & The Band live στο Faust
15.02.2016 14:31
Οι D.K. & The Band επιστρέφουν για ένα live στο Faust, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Gazi Live
03.02.2016 12:10
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι εδώ! Στο Γκάζι Live σε μια σπάνια μουσική συνύπαρξη. Για ένα βράδυ μόνο… Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, με ιστορίες του ”Rock της Δυτικής Όχθης”, σε μία ξεχωριστή και μοναδική μουσική παράσταση γεμάτη εναλλαγές και εκπλήξεις. Καλεσμένοι του δύο απ’ τα σημαντικότερα συγκροτήματα της μεγάλης μουσικής οικογένειας που γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι Μπλε και οι Εκείνος & Εκείνος.