Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και σεμινάριο φωτογραφίας στο Βρυσάκι

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και σεμινάριο φωτογραφίας στο Βρυσάκι

1. Δημιουργική απασχόληση ανηλίκων. Από τη Μαρίβα Ζαχάρωφ.

 

Το μάθημα των εικαστικών απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Τα παιδιά θα χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες με σκοπό να αναπτυχθούν δραστηριότητες που να αφορούν την κάθε ομάδα και τις ανάγκες της.

 

Θα έχει διάρκεια όλο το σχολικό έτος.

Στόχος είναι να ενισχύεται η ελεύθερη έκφραση και όχι κάποια στερεότυπη αντίληψη. Η χαρά της δημιουργίας είναι η πιο σημαντική.

 

Μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία, θα δίνονται θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές. Οι μικροί ήρωες θα καλλιεργούνται ψυχικά και πνευματικά, μαθαίνοντας για σημαντικούς ζωγράφους και γλύπτες του 20ου και 21ου αιώνα. Στη συνέχεια θα περνούν από τη θεωρία στη πράξη. Θα εξασκούν τη φαντασία τους και θα απελευθερώνονται.

 

Τα υλικά θα εναλλάσσονται ανάλογα με το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

 

Κάθε Σάββατο, 10-12 το πρωί στο Βρυσάκι.

 

2. Η τέχνη της φωτογραφίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Μια προσέγγιση στην ανθρώπινη έκφραση. Από τον Ευάγγελο Ταμβάκο.

 

Το σεμινάριο είναι προσανατολισμένο στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του φωτογραφικού μέσου. Πως αξιολογούμε μια φωτογραφία, πως χτίζουμε ένα προσωπικό έργο . Η σχέση της φωτογραφίας με την πραγματικότητα, με τον χρόνο και τον τόπο. Ανάλυση και κριτική της φωτογραφικής δουλειάς των συμμετεχόντων. Τα κριτήρια στην τέχνη της φωτογραφίας. Παρουσίαση και ανάλυση των μεγάλων φωτογράφων, των τάσεων και ρευμάτων από την ανακάλυψη της φωτογραφίας έως σήμερα. Οι δυσκολίες δημιουργικότητας στην σύγχρονη πραγματικότητα. Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη φωτογραφία, κοινοί τόποι και διαφορές.

 

Σάββατο 25/10, Ώρα 15.00-17.00

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια φωτογραφίας για παιδιά και νέους
21.12.2016 17:40
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος διοργανώνει ειδικά εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Δημιουργική έκφραση και απασχόληση στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων
27.09.2016 17:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί με στόχο τη δημιουργική έκφραση και απασχόληση των πολιτών, υλοποιεί στα 14 Κέντρα του (13 Πολιτιστικά και στο Κέντρο Πηλού) το πρόγραμμα «Αθηναίων Τέχνες» με καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες.
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.