Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι Παραστατικών Τεχνών και Σκηνικού Αυτοσχεδιασμού στο Sourliboom

Εργαστήρι Παραστατικών Τεχνών και Σκηνικού Αυτοσχεδιασμού στο Sourliboom

Δεδομένου ότι ο performer δεν είναι μόνο “εκτελεστής”, αλλά και δημιουργός, στόχος των εν λόγω εργαστηρίων είναι να φέρουν σ’επαφή τον κάθε ενδιαφερόμενο με την τέχνη της σκηνικής παρουσίασης, τη διαδικασία παραγωγής performance μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές, την έρευνα και τη δημιουργική εφαρμογή στην επί σκηνής παρουσία (movement & voice research), την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, την ουσιαστική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (brainstorming, role-playing,group projects κτλ), καθώς και την αλληλεπίδραση με το κοινό (interaction).

 

*Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων

*Σωματική έκφραση

*Λόγος

*Σύνθεση

*Βασικές αρχές σκηνοθεσίας

*Σκηνικός Αυτοσχεδιασμός

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 19.00-22.00 από τις 17 Οκτωβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως και μέσα Ιουνίου 2015. Από μέσα Νοεμβρίου 2014 έως και τέλη Φεβρουαρίου 2015, μπαίνει ως μόνιμη συνδιδάσκουσα στο πρόγραμμα και η Μαρία Μαυρίδου.

 

Τα μαθήματα έχουν μια διδακτική ενότητα ως προς το αντικείμενο. Ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να παρακολουθεί σποραδικά το εργαστήρι, δεν είναι αποτρεπτικό. Μια τακτική παρουσία εντούτοις κρίνεται χρήσιμη, καθώς από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν και οι ανοιχτές παρουσιάσεις προς το κοινό προκειμένου να εξοικειωθούμε και με την παρουσία θεατών (αναπόσπαστο κομμάτι της performance), παρουσιάζοντας τους αυτοσχεδιασμούς μας (σε εκπαιδευτικά πάντοτε πλαίσια).

 

Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου θα υπάρξει η τελική παρουσίαση, την οποία θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά εν είδει προβών από μέσα Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
07.12.2016 10:08
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός, στο πλαίσιο της Διεθνούς σχολής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης 2016-2017, διοργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του παραμυθά.
Εργαστήρι αφήγησης, μυθολογίας και επικού λόγου με τη Μάνια Μαράτου στο SourLiBooM
13.09.2016 11:35
Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM με χαρά φιλοξενεί το Εργαστήρι για την αφήγηση, τη μυθολογία και τον επικό λόγο με την καταξιωμένη αφηγήτρια Μάνια Μαράτου.
Σεμινάριο σκηνικής σύνθεσης με την Αργυρώ Χιώτη στον Κινητήρα
27.06.2016 14:11
Η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζει στον Κινητήρα ένα σεμινάριο σκηνικής σύνθεσης.
Καλοκαιρινό σχολείο παραστατικών τεχνών στον Κινητήρα
17.06.2016 14:13
Ο Κινητήρας κλείνει φέτος είκοσι χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον χώρο των παραστατικών τεχνών και δημιουργεί το πρώτο σχολείο παραστατικών τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 26 Ιουλίου 2016.
Καλοκαιρινό σχολείο παραστατικών τεχνών στον Κινητήρα
18.05.2016 13:02
Αυτό το καλοκαίρι, ο Κινητήρας εγκαινιάζει το πρώτο σχολείο παραστατικών τεχνών.