Ο αυστραλός Ρίτσαρντ Φλάναγκαν είναι ο νικητής του βραβείου Booker 2014 για το βιβλίο του The Narrow Road to the Deep North.

Το The Narrow Road to the Deep North είναι το έκτο μυθιστόρημά του που κυκλοφορεί. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Dorrigo Evans, ενός Αυστραλού γιατρού τον οποίο στοιχειώνει μία ερωτική σχέση εν καιρώ πολέμου με τη γυναίκα του θείου του. Μετά τον πόλεμο, η δημοτικότητα του ανεβαίνει ως ήρωας πολέμου κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αίσθηση της αποτυχίας και της ενοχής που νιώθει.

Σε αυτό το μυθιστόρημα ο Φλάναγκαν καταπιάνεται τόσο με τις επιπτώσεις του πολέμου όσο και με τις πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η αγάπη.

Το Λογοτεχνικό Βραβείο Μπούκερ (Man Booker Prize for Fiction) είναι σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο, που απονέμεται κάθε χρόνο για το καλύτερο έργο γραμμένο στα αγγλικά. Οι βραβευθέντες πρέπει να είναι πολίτες είτε της Βρετανικής Κοινοπολιτείας είτε της Ιρλανδίας.

Το βραβείο αρχικά ονομαζόταν Booker-McConnell Prize από την ομώνυμη εταιρεία, που άρχισε να χρηματοδοτεί το βραβείο το 1968. Το 2002 η δικαιοδοσία για την απονομή των βραβείων παραχωρήθηκε στο Ίδρυμα των Βραβείων Μπούκερ. Σήμερα το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών και χρηματοδοτείται από την Man Group. (wikipedia)