Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Apparatus: Ιδεατά Συστήματα στο K&K Showroom

Apparatus: Ιδεατά Συστήματα στο K&K Showroom

Το K&K Showroom στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την έκθεση Apparatus: Ιδεατά Συστήματα, από την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014.


Η αξιωματική θεώρηση του “συνόλου” ως έννοια ορίζει, πως η συλλογή διακριτών μεταξύ τους αντικειμένων δημιουργούν μία ολότητα που γίνεται αντιληπτή στη σκέψη ή στη διαίσθησή μας. Στην έκθεση Apparatus: Ιδεατά Συστήματα, πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν συστήματα νοητά και αδιανόητα που διατρέχουν το περίπλοκο καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και καταλήγουν στη δημιουργία ενός πληθωρικού συστήματος, το οποίο γίνεται αντιληπτό μόνο ως ιδέα και ως υπάρξεις ενός φανταστικού κόσμου.

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης με τις οξυγραφίες του ανατρέπει τη διάσταση, το μέγεθος και την κατασκευή του δημόσιου χώρου, ο Άρης Κατσιλάκης με τα γλυπτά του εμφανίζει υβριδικά αντικείμενα που φαίνονται να είναι αλιευμένα από έναν μελλοντικό τόπο, ο Τόλης Τατόλας σχεδιάζει κατόψεις και χαράξεις πάνω σε έναν απόλυτα οργανωμένο νοητό χάρτη ενός αόρατου κόσμου, ο Πέτρος Τεζαψίδης παρουσιάζει μέσα από τη ζωγραφική του πολυδιάστατους επιθετικούς και δυστοπικούς κόσμους και περιβάλλοντα και τέλος ο Βασίλης Χατζόπουλος κατασκευάζει γλυπτικές ψευδαισθήσεις που παρασύρουν το βλέμμα σε ένα αδιάλειπτο παιχνίδι.

Παναγής Κουτσοκώστας
Ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος
Επιμελητής έκθεσης


Καλλιτέχνες: Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Άρης Κατσιλάκης, Τόλης Τατόλας, Πέτρος Τεζαψίδης, Βασίλης Χατζόπουλος

Επιμελητής: Παναγής Κουτσοκώστας


Έργο: Χριστόφορος Κατσαδιώτης

Σχετικές ειδήσεις
Common Platforms: a Βlind Date Iran, Afghanistan, Syria, Greece, Argentina, Spain, Great Britain στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.10.2016 13:45
Ο Αντώνης Βολανάκης και η Ραφίκα Σαουίς ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους. Πρώτος σταθμός ήταν ένα διαπολιτισμικό art residency με καλλιτέχνες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, τοπικούς και από άλλα μέρη του κόσμου.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.
Ευρήματα: έκθεση των Άρη Κατσιλάκη - Κωνσταντίνας Δούνια στο K&K Showroom
16.03.2016 11:27
Οι εικαστικοί Άρης Κατσιλάκης και Κωνσταντίνα Δούνια, συνεκθέτουν στο K&K Showroom παρουσιάζοντας ένα μέρος από την καινούργια τους ατομική δουλειά.
Spinning Infinity: Έκθεση γλυπτικής του Ciprian Hopirtean στην Myro Gallery
17.02.2016 14:49
Η Myrό Gallery εγκαινιάζει την λειτουργία διακριτής αίθουσας “Greek Marble Initiative Showroom” στους χώρους της και έχει την τιμή να παρουσιάζει σε αυτήν την ατομική έκθεση του Ρουμάνου γλύπτη Ciprian Hopirtean με τίτλο “Spinning Infinity” την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.
Emergence: Έκθεση του Tόλη Τατόλα στο K&K SHOWROOM
25.01.2016 12:42
Στην έκθεση Emergence, που θα εγκαινιαστεί στις 29 Ιανουαρίου 2016 στο K&K SHOWROOM, παρουσιάζεται μια σημαντική ενότητα του έργου του Τόλη Τατόλα από το 2009 έως σήμερα, η οποία περιλαμβάνει διαφόρων διαστάσεων μονόχρωμα και πολύχρωμα σχέδια με μελάνι, μολύβι και χρωματιστά μολύβια σε χαρτί.