Θέματα / Νέα

Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και δραματοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

O χώρος ΡΟΕΣ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει διήμερο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης, με θέμα «Έρωτας, Εγγύτητα και Σεξουαλικότητα», στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015

O χώρος ΡΟΕΣ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει διήμερο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης, με θέμα «Έρωτας, Εγγύτητα και Σεξουαλικότητα», στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015.

Τρεις έννοιες που φαίνεται να έχουν άμεση σύνδεση αλλά που στην παραγματικότητα του καθενός από εμάς μπορεί να έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Απόσταση που μπορεί να γεννά ο φόβος, ή κάποια βαθύτερη ανάγκη για εξουσία σε λειτουργίες και ένστικτα που μπορεί να μας κρατούν μακριά από την αληθινή επικοινωνία με τους άλλους. Μερικές ερωτήσεις που προκύπτουν κατά τη διερεύνηση του θέματος είναι: πόσο κοντά στην αλήθεια μπορεί να φτάσει η γλώσσα του σώματος όταν επικοινωνεί με τη βαθύτερη επιθυμία μας για τον έρωτα; Πώς μπορεί να εκφραστεί ο έρωτας ανεπηρέαστος από κοινωνικές κατασκευές και μηχανισμούς εξουσίας; Πως μπορεί να επηρεάζει την πρόσβαση σε αυτά τα θέματα το κοινωνικό φύλο;

Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα επεξεργαστούμε στο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015. Μέσα από βιωματικές μεθόδους θα στοχεύσουμε στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη χρησιμοποιώντας εργαλεία από τη Δραματοθεραπεία, την πρακτική Gestalt, τη βιωματική μάθηση και την εικαστική θεραπεία. Ενισχύοντας την αναστοχαστική διαδικασία για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, θα φέρουμε πιο κοντά στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία μας καλούν να τα κοιτάξουμε κατά πρόσωπο και να απευθυνθούμε σε αυτά με ειλικρίνεια. Θα ήταν καλό να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με κίνηση. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Θέματα / Νέα

Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και δραματοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Ο χώρος Ροές στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει διήμερο εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και δραματοθεραπείας με θέμα «Αφυπνίζοντας το σώμα» στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2014

Ο χώρος Ροές στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει διήμερο εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και δραματοθεραπείας με θέμα «Αφυπνίζοντας το σώμα» στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2014.


Το εκπαιδευτικό σύστημα, διάφορες θρησκείες καθώς και πολλές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν το σημαντικό μειονέκτημα ότι εστιάζουν μόνο ή τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό στις αναλυτικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Η εστίαση αυτή περιορίζει τις ανθρώπινες δυνατότητες, τον αυθορμητισμό και μπλοκάρει τη δημιουργικότητα. Η ανθρώπινη εμπειρία όμως περιλαμβάνει το σώμα το οποίο αποτελεί ένα όχημα με τη δική του σοφία και μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες μέσω των αισθήσεων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να δούμε μαζί πως μπορούμε να αφυπνίσουμε το σώμα μας ώστε να είναι πιο δεκτικό στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, πιο ανοιχτό στις σχέσεις μας με τους άλλους και πιο απελευθερωμένο από τις διδαχές της κουλτούρας – που τείνουν να περιορίσουν και να καταστείλουν τις σωματικές μας ανάγκες και επιθυμίες.

Στο εργαστήριο αυτό με συντονιστές την Αφροδίτη Φουτρή (Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος) και τον Ναούμ Λιώτα (Οργανωσιακός Σύμβουλος Gestalt, Επιμορφωτής, Coach, MBA Εκπαιδευόμενος στην Εικαστική Θεραπεία στο κέντρο Ψυχολογία-Τέχνη) που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2014, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές και μεθόδους της δραματοθεραπείας, της πρακτικής Gestalt, της βιωματικής μάθησης, της εικαστικής θεραπείας και άλλα εργαλεία προκειμένου να μπορέσουμε να αφυπνίσουμε το σώμα. Θα δοθούν εργαλεία για ατομικές πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας στην καθημερινότητά του καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.

Για τον χώρο Ροές:

Ο χώρος ΡΟΕΣ φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις και διαλέξεις και να δράσει ως ένα ινστιτούτο δημιουργικής έκφρασης μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες του χώρου της δραματοθεραπείας, της ψυχοθεραπείας, του coaching, των τεχνών και της ψυχολογίας.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr