Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

It takes… five to tango: συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

It takes… five to tango: συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου πέρυσι στο Gazarte, επιστρέφει και εφέτος στον ατμοσφαιρικό πολυχώρο της οδού Βουτάδων στο Γκάζι.


Ευφάνταστες, ανατρεπτικές, «παιχνιδιάρικες», προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα του χώρου, οι φετινές συναυλίες μουσικής δωματίου που προγραμματίζουν για την φετινή σεζόν επτά μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 21.00 με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών σε διάσημες μελωδίες-κυρίως τάνγκο-λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συνταξιδιώτης των «πέντε» ο μπαντονεονίστας Λευτέρης Γρίβας.


Η συναυλία αυτή όπως κι όλες που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στον φετινό κύκλο εκδηλώσεων του Gazarte, με τίτλο Classic Mondays.
 

Το πρόγραμμα της βραδιάς

ASTOR PIAZZOLLA (1921-1992)
“Oblivion”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Libertango”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Tango appassionato”

CARLOS GARDEL (1890-1935)
 “Por una Cabeza”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών

JULIO MEDAGLIA (γεν.1938)
“Suite Popular Brasileira”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Suite Belle-Epoque en Sud-America”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών

IGNACIO CERVANTES (1847-1905)
“Seis Danzas Cubanas”

JACOB GADE (1879-1963)
“Tango Jalousie”

FRANCISCO CANARO (1888-1964)
“La Milonga de Buenos Aires”

MANUEL PENELLA MORENO (1880-1939)
“El gato montes”
GERARDO MATO RODRIGUEZ “BECHO” (1897-1948)
“La Cumbarsita”

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο

Συμμετέχει: Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν

Σχετικές ειδήσεις
Η Έκτη Συμφωνία του Μάλερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2017 13:48
Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή για την εκτέλεση όλων των Συμφωνιών του Γκούσταβ Μάλερ ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με την Έκτη Συμφωνία: Σ΄αυτή την ακαταμάχητη μουσική περιήγηση στις μύχιες πτυχές της ανθρώπινης Ψυχής είναι αφιερωμένη η συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Kym, Wohlhuter, Μουράτογλου και φίλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο
31.01.2017 15:14
Μια μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: η Min-Jung Kym, ο Philippe Mouratoglou, η Ariane Wohlhuter και ο Γιάννης Γεωργιάδης, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενοι από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Γνωστοί και άγνωστοι θησαυροί IV: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
05.05.2016 13:42
Πολυσχιδής αρχιμουσικός και παιδαγωγός, ο Γερμανός Κρίστοφ Πόππεν είναι πλέον, όχι μόνον ένας συχνός συνεργάτης, αλλά κι ένας μεγάλος φίλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τον ευγνωμονεί για την προσφορά του και την παρουσία του που αναμένεται πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον.