Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

It takes… five to tango: συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

It takes… five to tango: συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου πέρυσι στο Gazarte, επιστρέφει και εφέτος στον ατμοσφαιρικό πολυχώρο της οδού Βουτάδων στο Γκάζι.


Ευφάνταστες, ανατρεπτικές, «παιχνιδιάρικες», προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα του χώρου, οι φετινές συναυλίες μουσικής δωματίου που προγραμματίζουν για την φετινή σεζόν επτά μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α. ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 21.00 με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών σε διάσημες μελωδίες-κυρίως τάνγκο-λατινοαμερικανικής καταγωγής. Συνταξιδιώτης των «πέντε» ο μπαντονεονίστας Λευτέρης Γρίβας.


Η συναυλία αυτή όπως κι όλες που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στον φετινό κύκλο εκδηλώσεων του Gazarte, με τίτλο Classic Mondays.
 

Το πρόγραμμα της βραδιάς

ASTOR PIAZZOLLA (1921-1992)
“Oblivion”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Libertango”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Tango appassionato”

CARLOS GARDEL (1890-1935)
 “Por una Cabeza”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών

JULIO MEDAGLIA (γεν.1938)
“Suite Popular Brasileira”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
“Suite Belle-Epoque en Sud-America”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών

IGNACIO CERVANTES (1847-1905)
“Seis Danzas Cubanas”

JACOB GADE (1879-1963)
“Tango Jalousie”

FRANCISCO CANARO (1888-1964)
“La Milonga de Buenos Aires”

MANUEL PENELLA MORENO (1880-1939)
“El gato montes”
GERARDO MATO RODRIGUEZ “BECHO” (1897-1948)
“La Cumbarsita”

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο

Συμμετέχει: Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Γνωστοί και άγνωστοι θησαυροί IV: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
05.05.2016 13:42
Πολυσχιδής αρχιμουσικός και παιδαγωγός, ο Γερμανός Κρίστοφ Πόππεν είναι πλέον, όχι μόνον ένας συχνός συνεργάτης, αλλά κι ένας μεγάλος φίλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τον ευγνωμονεί για την προσφορά του και την παρουσία του που αναμένεται πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον.
Εμείς κι ο κόσμος VI από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.04.2016 16:40
Ο φημισμένος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 8 Απριλίου (20.30, Μέγαρο Μουσικής), για να βάλει την έγκυρη μουσική του υπογραφή στην ερμηνεία της μυσταγωγικής «Κρύπτης» του Μωρίς Οχανά, καθώς και στην περίφημη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.