H θεατρική παράσταση «Εβίβα!», μετά την επιτυχία που σημείωσε στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Τα 12 Κουπέ της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ τον Μάιο 2014, εγκαθίσταται από 21 Οκτωβρίου στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας ξεχωρίζοντας για την πρωτότυπη θεματολογία της, τις ερμηνείες και την ευρηματικότητα της. «Καμιά φορά, γίνονται μεγάλα θαύματα σε μικρά βαγόνια, που δεν έχουν ψεγάδι. Συμβαίνει κι αυτό καμιά φορά…» έγραψε η Niemands Rose.

Δύο ηθοποιοί, δύο κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, ένα βαγόνι τρένου και το ταξίδι ξεκινά. Από τη μια, η δεκαετία του ‘30, ο πόλεμος κι η κατοχή της δεκαετίας του ’40 και από την άλλη το σήμερα και η οικονομική κρίση. Οι νεανικές τρέλες, τα όνειρα, οι δυσκολίες αλλά και οι ελπίδες της κάθε εποχής συναντιούνται και συνομιλούν μέσα από τις αναμνήσεις των δύο γυναικών, που βρέθηκαν κάποτε στον χωροχρόνο να ταξιδεύουν με το ίδιο τρένο. Οι ιστορίες που αφηγούνται μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη χωρίς χρονική αλληλουχία, εναλλάσσοντας διαρκώς το δραματικό με το χιουμοριστικό στοιχείο.

Μια παράσταση για την αισιοδοξία, τη δύναμη και το κέφι για ζωή, όπου η Βέμπο συναντάει την Αρλέτα και την Gloria Gaynor και το λικέρ τσέρι το μοχίτο. Η παρέα και το «εβίβα μας» είναι πάντα εκεί αντίδοτο στην απελπισία.

Εβίβα! και όλα μπορούν να αλλάξουν όσο είμαστε μαζί!

ιδέα / σύλληψη Μπούρδα Γεωργία, Μελίνα Σκούφου
σκηνοθεσία / δραματουργία Μελίνα Σκούφου
κείμενο / του θιάσου σε επιμέλεια Μελίνας Σκούφου
σκηνογραφικά αντικείμενα / κοστούμια / κούκλες Γεωργία Μπούρδα
μουσική Αντρέας Σκούφος
σχεδιασμός φωτισμών Χριστίνα Καμμά
ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Λυκοτσέτα, Βασιλική Σαραντοπούλου