Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Δημήτρης Βασιλάκης, στα πλαίσια της εκδήλωσης ART LINKS, θα μας ταξιδέψει μαγικά στον κόσμο της τζαζ τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 21.00, στο Hub events.

Βιογραφικό:

Διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός, με 5 άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία Candid Records.

Το πρώτο του άλμπουμ “Secret Path” εγκωμιάστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο με εξαιρετική αναφορά στην τζαζ εγκυκλοπαίδεια Penguin.

Το άλμπουμ “Daedalus Project – Labyrinth” ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς για το BBC το 2002 και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Το άλμπουμ “Parallel Lines” με Essiet Essiet και Jeff “Tain” Watts έτυχε μεγάλης κριτικής αποδοχής από έντυπα όπως οι Jazz Times και παρουσιάστηκε σε Ευρωπαϊκή και Αμερικανική περιοδεία και στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Το τελευταίο άλμπουμ με τίτλο “Across The Universe” – που αποτελεί το ντεμπούτο του και ως τραγουδιστή – είχε την μεγαλύτερη επιτυχία και σαν αποτέλεσμα 2 χρόνια περιοδεία. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Ronnie Scott’ s για το London Jazz Festival 2012, στο Lincoln Center @ Dizzy’ s Club  στη Νέα Υόρκη το 2013 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times.