Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Αταίριαστοι live, στο Τσάι στη Σαχάρα

Αταίριαστοι live, στο Τσάι στη Σαχάρα

Η Μουσικοθεατρική σκηνή Τσάι στη Σαχάρα θα φιλοξενήσει για μια μουσική βραδιά το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 τους Αταίριαστους, σε ένα Live με μελωδίες από το χώρο του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού και άλλες τάσεις της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

 

Όσοι βρεθούν στο Τσάι στη Σαχάρα το βράδυ του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικά τραγούδια της έντεχνης ελληνικής σκηνής,  αντιπροσωπευτικά των τραγουδοποιών, συνθετών και στιχουργών που το προσδιόρισαν και σηματοδοτούν την ταυτότητα των Αταίριαστων. Πέραν τούτου, οι "Αταίριαστοι" θα παρουσιάσουν και δικά τους τραγούδια, που βαδίζουν  στα χνάρια του έντεχνου και παράλληλα κουβαλούν μέσα τους κι άλλες τάσεις και προτάσεις της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

 

Λίγα λόγια για τους Αταίριαστους:

Οι Αταίριαστοι αποτελούνται από τους Μάνο Μοναστηριώτη, Υάκινθο Μάινα και εσχάτως, τον Κώστα Μπάρκα. Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές και κυμαίνονται από τα ηχοχρώματα του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι τον αυθορμητισμό των φολκ-ροκ τροβαδούρων, την αίσθηση της αιωνιότητας της λόγιας μουσικής ή την ελευθερία της μορφής στην τζαζ κι από τις πρωτόγονες φόρμες στα μπλουζ και τα ρεμπέτικα μέχρι τις πιο εξευγενισμένες τάσεις του αστικού τραγουδιού.  Ο λόγος παίζει σημαντικό ρόλο στα τραγούδια τους και για αυτό και δεν κάνουν εκπτώσεις ούτε καταφεύγουν σε εύκολες συνταγές.

Σχετικές ειδήσεις
O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino
17.10.2016 13:58
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο", για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.
Έρχονται στο Kremlino: Το πρόγραμμα των παραστάσεων του 2016
06.10.2016 15:09
Εμφανίσεις γνωστών μουσικών και δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας μουσικής σκηνής Kremlino, στον Πειραιά. Ενας νέος χώρος πολιτισμού που έρχεται στην πλατεία Κοραή, για να αποτελέσει ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και έκφρασης.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.
Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 5: Τριήμερο εορταστικών δράσεων στη Στέγη
27.11.2015 15:08
Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.
Επιδρομή από τον Άρη: Η ζωή του θρύλου της ροκ Σωτήρη Κοματσιούλη στο Τσάι στη Σαχάρα
27.10.2015 16:49
Το ‘Τσάι στη Σαχάρα’ παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 21:45, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Επιδρομή από τον Άρη» με θέμα τη ζωή του θρύλου της Rock, Σωτήρη Κοματσιούλη.