Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μπουμπουλίνας 18, της Κίττυς Αρσένη στον πολυχώρο ΥΔΡΑΝΗ

Μπουμπουλίνας 18, της Κίττυς Αρσένη στον πολυχώρο ΥΔΡΑΝΗ

Ο 105,5 Στο Κόκκινο παρουσιάζει την παράσταση «Μπουμπουλίνας 18» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κίττυς Αρσένη, από τις 18 Οκτωβρίου στον πολυχώρο ΥΔΡΑΝΗ.


Το έργο είναι μία μαρτυρία της Κίττυς Αρσένη για τη σύλληψή της από τη Χούντα το 1967 και τα βασανιστήρια που υπέστη στην Ασφάλεια, στην οδό Μπουμπουλίνας.


Η αφήγηση της, που ζωντανεύει πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής εκείνης, παραμένει επίκαιρη σήμερα σε μια περίοδο που η βία, η αυθαιρεσία και ο φασισμός δίνουν και πάλι το παρόν τους. Η Κίττυ Αρσένη ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ήταν και ένα βαθιά πολιτικό άτομο. Το βιβλίο της γράφτηκε την περίοδο που κατέθετε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την εμπειρία της από τα βασανιστήρια  και τους εξευτελισμούς στην ταράτσα, στην απομόνωση, στα κελιά της Μπουμπουλίνας.


Ποιος γεννάει τους βασανιστές; Ποιος καλλιεργεί το φασισμό; Γιατί κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες σωπαίνουν; Από πού αντλεί κανείς τη δύναμη να αντέξει; Η διήγηση της περιγράφει την πραγματικότητα που βίωσε με ακρίβεια, με πάθος, με ζωντάνια και με κάποιες πινελιές ειρωνείας και χιούμορ, όσο επέτρεπαν οι συνθήκες στη Μπουμπουλίνας. Ήρωες της οι βασανιστές της , οι συγκρατούμενοί της, η οικογένειά της και σκηνικό τους το τοπίο του 1967.


Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας

Τα συγγραφικά δικαιώματα παραχωρούνται από την οικογένεια της Κίττυς Αρσένη στη Διεθνή Αμνηστία.


Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική προσαρμογή: Γιώργος Γιανναράκος – Στέφανος Κηλαϊδίτης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Ηχητική εγκατάσταση: Κωστας γ
Επιμέλεια κίνησης: Δήμος Αμπράζης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Κηλαϊδίτης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρβίνα Πιτυχούτη, Στέφανος Φούκας

Φωνές βασανιστών: Σπύρος Ζουπάνος, Θοδωρής Τσουανάτος
Φωτογραφίες: Bibo
Ηχολήπτης: Γιώργος Μπαλούμης


Μια παραγωγή του 105,5 Στο Κόκκινο

Σχετικές ειδήσεις
Μπλοκ Ιχνογραφίας, του Κ. Καρτελιά στον Πολυχώρο Λύχνος
30.12.2016 15:23
Ξανά επί σκηνής η θεατρική παράσταση «Μπλοκ Ιχνογραφίας», από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ, στο Γκάζι, κατόπιν απαιτήσεως φιλοθεάμονος κοινού που διαμένει εις Αθήνας και πέριξ αυτής.
Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 11:50
Η μουσική παράσταση “Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Βιδαλάκη, για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο Vault, από τις 25 Νοεμβρίου 2016.
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Ως την άκρη της κλωστής: νέος κύκλος παραστάσεων στον Πολυχώρο Αθηναΐς
23.09.2016 11:32
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής", σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.