Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συμπλήρωσε ήδη ένα χρόνο λειτουργίας, φιλοξενώντας δεκάδες εκδηλώσεις που έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν καλύτερα το ΚΠΙΣΝ και να έρθουν ακόμα πιο κοντά στο έργο.

Συνεχίζοντας και φέτος την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες και εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις θεματικές εκδηλώσεις του με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το Κέντρο Επισκεπτών προσκαλεί ανοιχτά το κοινό να συμμετάσχει σε δρώμενα με πολλή μουσική, κίνηση, χρώμα, χειροτεχνίες, εκθέσεις, διαλέξεις και τεχνολογία και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το αύριο του ΚΠΙΣΝ.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 14 με 19 Οκτωβρίου περιλαμβάνουν:

Επιστημονική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Το πείραμα του αιώνα στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη – 14.10.2014
Ώρα: 18:00

Συζήτηση με τον Έλληνα ερευνητή του CERN, Άγγελο Αλεξόπουλο, υπεύθυνο για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ζωντανή σύνδεση με έναν ακόμα Έλληνα ερευνητή από το CERN στη Γενεύη. Το «πείραμα του αιώνα» ξεπερνά τον αυστηρό κόσμο της επιστήμης. Ο Άγγελος Αλεξόπουλος παρουσιάζει με ιδιαίτερο και καινοτόμο τρόπο πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις που εισάγουν τους μαθητές, τους καθηγητές και την τοπική κοινωνία στον κόσμο του CERN.

Εισηγητής: Άγγελος Αλεξόπουλος, τμήμα εκπαίδευσης, CERN

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Επιστημονική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς

Το πείραμα του αιώνα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 17.10.2014  Ώρα: 18:00

Μέσα από τα παραδείγματα της Βαρβακείου Σχολής και της σχολής Χιλλ, εισαγόμαστε στους τρόπους διδασκαλίας της σύγχρονης φυσικής. Η παρουσίαση αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

H διάλεξη εντάσσεται στο αφιέρωμα διδασκαλίας της σύγχρονης φυσικής στα σχολεία, με τίτλο: Το υποατομικό ταξίδι στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη που διοργανώνεται με τη συνεργασία του CERN.

Εισηγητές: Τίνα Νάντσου, δασκάλα Φυσικής-Σχολή Χιλλ,
Ανδρέας Βαλαδάκης, καθηγητής Φυσικής-Λύκειο της Βαρβακείου   Πειραματικής Σχολής

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «Τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 18.10.2014  Ώρα: 12:00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά

Με χρωματιστές κλωστές και χαρτιά – 19.10.2014  Ώρα: 11:30

Απλές τεχνικές βιβλιοδεσίας με απλά υλικά. «Ράβουμε» τετράδια με γιαπωνέζικο τρόπο, με τρεις τρύπες ή με γαζί και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κόλλα. Για παιδιά Δημοτικού.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ευαγγελία Μπίζα, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Κάθε βδομάδα το ΚΠΙΣΝ δίνει ραντεβού με όλους, μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις!

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.