Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παρούσες Απουσίες: έκθεση της Αναστασίας Καρβέλα στη γκαλερί 7

Παρούσες Απουσίες: έκθεση της Αναστασίας Καρβέλα στη γκαλερί 7

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου η γκαλερί «7», παρουσιάζει την καινούργια δουλειά της Αναστασίας Καρβέλα, με τίτλο Παρούσες Απουσίες.


Η καλλιτέχνης μας λέει για την δουλειά της: «H καρέκλα απαραίτητη στην καθημερινότητα μας, αποδομείται και επανασυντίθεται στο χώρο.Είναι η καρέκλα της πολυπόθητης για πολλούς εξουσίας, η καρέκλα-καταφύγιο, η ασφάλεια του καναπέ μας όπως λέμε, η καρέκλα που όταν στέκει κενή δηλώνει τη φυσική μας απουσία αλλά και την απουσία και αδιαφορία μας για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν γύρω μας. Μόνη και έρημη στο χώρο δηλώνει την εκκωφαντική σιωπή και παθητική αποδοχή μας στα κακώς κείμενα της πολιτισμένης κοινωνίας μας. Μπορεί η καθημερινότητά μας να βελτιώνεται απίστευτα γρήγορα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, όμως η ποιότητα της ζωής μας γίνεται ραγδαία ακόμη πιο βίαιη, σκληρή και απάνθρωπο».

Στην ενότητα αυτή η Α.Κ .αποτυπώνει τους προβληματισμούς της και  οπτικοποιεί κάποιες βαθύτερες σκέψεις σε δισδιάστατα πανό και μικρές κατασκευές μεικτής τεχνικής, όπου συνυπάρχουν ακρυλικά, κάρβουνο, κολλάζ, μέταλλο, ξύλο,plexiglass.

 

Η Α. Καρβελά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Παν. Αθηνών[ Τμ. Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. με κατεύθυνση: Πολιτισμικές σπουδές & Ανθρώπινη Επικοινωνία. Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες & ιδιωτικές συλλογές.

Ατομικές εκθέσεις:
1997: «Λαβύρινθος», Gallerie Ursula Kopka, Ιωάννινα-«Το Βήμα»Γκαλερί Κρεωνίδη
2003: «Διαχωριστικές γραμμές»,Opus 39 Gallery, Λευκωσία, Κύπρος.
2000: «Αϋλοι Κύκλοι»,/ 2006 :«Ως εν τοις άνω, ούτω και εν τοις κάτω», / 2010 «Πεπτωκότες  Άγγελοι ή η κατασκευή της πραγματικότητας», 2014: «Παρούσες Απουσίες» , Γκαλερί «7».  

Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
Ζωγραφίζω, μαθαίνω την Ελλάδα: έκθεση της Ειρήνης Ευσταθίου στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
08.09.2016 17:10
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλεία της Ειρήνης Ευσταθίου στην τρίτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί, με τίτλο «Ζωγραφίζω, Μαθαίνω την Ελλάδα».
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.