Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την παράσταση «Οιδίπους – Από την άγνοια στην επίγνωση», σε σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Ο Οιδίπους αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα του ανθρώπινου δράματος. Ακολουθώντας με σεβασμό τον τραγικό λόγο του Σοφοκλή, μέσα από τα έργα του «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ», επιχειρείται η απόδοση της διαχρονικότητας του νοήματος και η δυναμική του στο σήμερα, στο εδώ και στο τώρα. Ένα συγκλονιστικό μήνυμα ανθρωπογνωσίας που οδηγεί στην αυτογνωσία.

Πρόκειται για την αποκάλυψη της ανθρώπινης περιπέτειας και των κομβικών αρχετυπικών της σταθμών, από την πρωταρχική άγνοια μέχρι τα έσχατα πεπρωμένα της: το φως της αλήθειας που οδηγεί στη λύτρωση. Είναι η διαδρομή από την άγνοια στην επίγνωση, που ξεπερνά τα τεράστια εμπόδια που παρεμβάλλονται, αλλά που εν τέλει γίνονται αφορμή για τη βαθύτερη επίγνωση της υπάρξεως.  

Ο Οιδίπους είναι ο κάθε άνθρωπος. Είναι ο καθένας από εμάς και μας προκαλεί να οδηγήσουμε το σύμβολο του μύθου από τη σκιά του υποσυνειδήτου στην έκλαμψη της συνειδήσεως και από εκεί στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης αποστολής.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βερώνης, Μαρία Βασιλέλλη, Χρήστος Γλυκός, Αγγελική Βλασοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ήρα Δράκου
Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Στούπης

Διάρκεια: 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα