Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση: παράσταση στον πολυχώρο Διέλευσις

Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση: παράσταση στον πολυχώρο Διέλευσις

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την παράσταση «Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση», σε σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή Χρυσάνθης Κορνηλίου.


Ο Οιδίπους αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα του ανθρώπινου δράματος. Ακολουθώντας με σεβασμό τον τραγικό λόγο του Σοφοκλή, μέσα από τα έργα του «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ», επιχειρείται η απόδοση της διαχρονικότητας του νοήματος και η δυναμική του στο σήμερα, στο εδώ και στο τώρα. Ένα συγκλονιστικό μήνυμα ανθρωπογνωσίας που οδηγεί στην αυτογνωσία.


Πρόκειται για την αποκάλυψη της ανθρώπινης περιπέτειας και των κομβικών αρχετυπικών της σταθμών, από την πρωταρχική άγνοια μέχρι τα έσχατα πεπρωμένα της: το φως της αλήθειας που οδηγεί στη λύτρωση. Είναι η διαδρομή από την άγνοια στην επίγνωση, που ξεπερνά τα τεράστια εμπόδια που παρεμβάλλονται, αλλά που εν τέλει γίνονται αφορμή για τη βαθύτερη επίγνωση της υπάρξεως.  


Ο Οιδίπους είναι ο κάθε άνθρωπος. Είναι ο καθένας από εμάς και μας προκαλεί να οδηγήσουμε το σύμβολο του μύθου από τη σκιά του υποσυνειδήτου στην έκλαμψη της συνειδήσεως και από εκεί στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης αποστολής.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βερώνης, Μαρία Βασιλέλλη, Χρήστος Γλυκός, Αγγελική Βλασοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ήρα Δράκου
Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Στούπης

Διάρκεια: 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
01.12.2016 16:21
Στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζει την επιτυχημένη περιοδεία του ο "Οιδίπους Τύραννος", η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του θεάτρου Βαχτανγκοφ, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας.
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.