Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

5ος χρόνος SUCA - Εργαστήρι standup comedy με τον Δημήτρη Βαλσαμίδη

5ος χρόνος SUCA - Εργαστήρι standup comedy με τον Δημήτρη Βαλσαμίδη

Ο stand up comedian Δημήτρης Βαλσαμίδης και η Poliprizo - Get Even Arts διοργανώνουν, για πέμπτη χρονιά στην Θεσσαλονίκη, ένα εργαστήρι για την τέχνη του standup comedy αλλά και της κωμωδίας γενικότερα.

 

Ένα workshop για την τέχνη της κωμωδίας όπου θα αναλύσουμε τις θεμελιώδεις αρχές, τις δεξιότητες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κωμικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Εκπαιδεύσου στην συγγραφή αστείων, την παραγωγή του υλικού σου, και τις τεχνικές παρουσίασης του. Αναλύοντας τις αρχές, δεξιότητες και τεχνικές του stand-up comedy μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ και την μοναδική, δική σου αίσθηση του χιούμορ.

 

Στο workshop, θα μάθεις τις θεμελιώδεις τεχνικές και την χρήση πολύτιμων εργαλείων που σε εκπαιδεύουν στην κατανόηση της δομής της κωμωδίας και στην αναπαραγωγή της μέσα από την προσαρμογή της στο δικό σου, προσωπικό, μοναδικό στυλ.

 

Η αίσθηση του χιούμορ σου, σε οδηγεί πάντα σωστά. Εμπιστέψου την. Σου ανήκει. Η πρόκληση είναι πως θα μάθεις να την αναπτύξεις ώστε να μπορείς, κατά βούληση, να κάνεις τους άλλους να γελούν.

 

Επίσης θα μάθουμε:

- Αστειοθηρία - γράψε αστεία κατά βούληση

- Πέντε τρόποι για παραγωγή υλικού - πάνω από ένας τρόποι να είσαι αστείος

- Χτίσιμο - νοικοκυρεύοντας το χάος

- Κωμική περσόνα - ανακάλυψε τον αυθεντικό κωμικό εαυτό σου

- Σκηνική παρουσία - παίξε στο show που υπάρχει μπροστά σου, όχι σε αυτό που υπάρχει στο κεφάλι σου

- Εξουδετερώνοντας την αυτοκριτική - απελευθερώσου στην σκηνή

- Υπερνικώντας το τρακ - το κοινό φοβάται πιο πολύ από εσένα

- Riffing - αυτοσχεδίασε μιλώντας με το κοινό

- Απομνημόνευση - μην προσπαθείς να θυμηθείς τα λόγια -εμπιστεύσου τον εαυτό σου

 

Και πολλά, πολλά, πολλά ακόμα.

 

Αν είσαι αστείος κατά τύχη, απρογραμμάτιστα ή κατά περίπτωση αυτό το workshop θα σε βοηθήσει να οργανώσεις και να αποκτήσεις τον έλεγχο της κωμικής πλευράς σου.

Αν σκέφτεσαι σαν κωμικός αλλά τρομοκρατείσαι στην ιδέα να το εκφράσεις αυτό το workshop θα σε καθοδηγήσει να βρεις την εσωτερική σου αίσθηση ασφάλειας για να ανέβεις στη σκηνή και να αντιμετωπίσεις το κοινό.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το stand-up comedy αλλά δε ξέρεις από πού να αρχίσεις αυτό το workshop θα σε καθοδηγήσει βήμα βήμα σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια.

 

Το workshop απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, ηθοποιούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, κειμενογράφους, παρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και σε όλους όσους εκτίθενται σε κοινό ή έχουν την τρέλα, το μεράκι και την επιθυμία να κάνουν τους άλλους να γελούν.

 

Τα νέα τμήματα της SUCA ξεκινάνε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Θα γίνονται δύο τετράωρες συναντήσεις κάθε μήνα, από 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι από Οκτώβριο 2014 έως Μάιο 2015.

 

To workshop ολοκληρώνεται με μια βραδιά stand-up comedy όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία-εμπειρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό.

 

Πέρα από τις προγραμματισμένες ώρες των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες μπορούν να δουλέψουν και μεμονωμένα πάνω σε θέματα όπως δημιουργία υλικού, παρουσίαση, κτλ μέσα από private coaching sessions.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρι αναλογικής φωτογραφίας με τον Στέφανο Πάσχο
02.01.2017 16:54
Το studio Μελενίκου, καλωσορίζει τον διακεκριμένο φωτογράφο και δάσκαλο Στέφανο Πάσχο και το darkroom creative project, με ένα εργαστήρι αναλογικής φωτογραφίας πάνω σε ειδικές τεχνικές του 19ου αιώνα.
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής
06.04.2016 12:31
Στο workshop με τίτλο «Πειραματισμοί στη γραφή: τυχαιότητες και τεχνικές» παρουσιάζονται οι θέσεις της πειραματικής γραφής σε σχέση με τη γλώσσα και τον αναγνώστη, οι έννοιες και οι τεχνικές που ενεργοποιούν τους κειμενικούς πειραματισμούς όπως και ορισμένα από τα σημαντικότερα πειραματικά κινήματα/ρεύματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα
Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Το 2ο Side Event του Job Fair Athens 2016
21.03.2016 16:48
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας” την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα “Τελετών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.