Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία για τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Συναυλία για τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διοργανώνει, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια εορταστική συναυλία για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του μοναδικού κρατικού ωδείου της Ελλάδας.


Στη συναυλία συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες , απόφοιτοι του Κρατικού Ωδείου, καθώς και επιλεγμένοι αριστούχοι σπουδαστές του, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου και καθηγητή του Κ.Ω.Θ., Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Ειδικότερα, συμπράττουν με την Κ.Ο.Θ. η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, οι καταξιωμένοι σολίστες στο πιάνο Δόμνα Ευνουχίδου, Λόλα Τότσιου (Διευθύντρια ΚΩΘ), Αντώνης Ανισέγκος και οι αριστούχοι σπουδαστές πιάνου του Κ.Ω.Θ., Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Μελίνα Τσινάβου.


Στη συναυλία θα παρουσιαστεί η Εορταστική Εισαγωγή σε ΛΑ-Μείζονα για ορχήστρα , έργο 96 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το έργο Θέμα και Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Σόλωνα Μιχαηλίδη για έγχορδα του Κώστα Νικήτα, τα Τέσσερα Τραγούδια (Της Οδαλίσκης Το Τραγούδι, Νανούρισμα, Ανατολίτικο Τραγουδάκι, Η Χορεύτρια) του Αιμίλιου Ριάδη σε ενορχήστρωση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, το έργο Αζώθ για τρία πιάνα του Αντώνη Ανισέγκου, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τα 100 χρόνια του Κ.Ω.Θ. και το Πρελούδιο και φινάλε της Α’ Πράξης από την όπερα Λα Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Ο Πέτρος και ο Λύκος, του Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
21.11.2016 11:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων για σχολεία, με το παραμύθι του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, από 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Jesus Christ Superstar από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
11.03.2016 17:06
Το δημοφιλές Musical του Andrew Lloyd Webber, Jesus Christ Superstar, που άφησε ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό θέατρο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μια διαφορετική εκδοχή από την ομάδα κρουστών, μονωδίας και χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.