Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Barcelona Calling: έκθεση των Μαρίας Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, William Let στη Βαρκελώνη

Barcelona Calling: έκθεση των Μαρίας Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, William Let στη Βαρκελώνη

Το Hidden Factory στη Βαρκελώνη φιλοξενεί την έκθεση των Μαρίας Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη και William Let, με τίτλο Barcelona Calling.


Ποτέ ένα αφιέρωμα δεν αναφέρεται απόλυτα σε μια πόλη, αυτή η έκθεση ωστόσο, ακούγεται ως μια πρόσκληση για να βουτήξει κανείς στην "πόλη των θαυμάτων" και να ανακαλύψει την Βαρκελώνη μέσα από τα μάτια τριών διεθνών καλλιτεχνών.


Η έκθεση δεν απευθύνεται στην πόλη ως ένα αστικό τοπίο, ένα τόπο αποκρυπτογραφημένο. Οι καλλιτέχνες δανείζονται δρόμους διαφορετικούς για να αποκαλύψουν πρόσωπα μιας πόλης ποικιλόμορφης και λιγότερο ομοιογενούς.


Όπως το είχε ήδη προμηνύσει ο Proust, «ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε μόνο μια φορά, αλλά κάθε φορά που ένα πρωτότυπο έργο τέχνης γεννιέται." Αυτή η πρωτότυπη τέχνη είναι μια ελπίδα και μια προσπάθεια ενάντια "στον κόσμο τον τοποθετημένο σε μια βιτρίνα". Δανειζόμαστε την ίδια προσέγγιση για να αντιληφθούμε την Βαρκελώνη μέσα από αυτές τις διαφορετικές μαρτυρίες των καλλιτεχνών.


Σχεδιασμένα ειδικά για την έκθεση, τα έργα αυτά μας προσκαλούν να δούμε τις δημιουργίες των μεγάλων δασκάλων σε ένα νέο φως (Μαρία Γιαννακάκη), ψάχνουν για μια ηχώ πνευματικής ανύψωσης (Aλέκος Κυραρίνης) ή να παρασυρθούν από "ιστορίες", η φωτογραφία διερευνά εδώ ένα απροσδόκητα εκτεταμένο αφηγηματικό πεδίο (William LET).


Η ανακάλυψη της ψυχής της Βαρκελώνης είναι μια ασύγκριτη ευτυχία που δεν ανήκει παρά μόνο στον θεατή και αυτό το αφιέρωμα ελπίζει να αποτελέσει σημείο αναφοράς.


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Hidden Factory, θέση απροσδόκητη, μυστική ψυχή και πεπρωμένο μιας πρωτόγνωρης Βαρκελώνης.

Caterina Tarasco

 

Έργο: Aλέκος Κυραρίνης

Σχετικές ειδήσεις
Φως - Ζωή: έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη (ζωγραφική) και του Δημήτρη Αγγελή (ποίηση) στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
05.10.2016 16:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν έκθεση με έργα ζωγραφικής του Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή.
Inevitable Nature: η έκθεση του Νίκου Μόσχου στη Swab Art Fair 2016
06.09.2016 10:54
Η αίθουσα τέχνης ‘ena’ έχει την τιμή να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Swab Art Fair 2016”, που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2016, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση του Νίκου Μόσχου, με τίτλο «Inevitable Nature». Πρόκειται για εξαιρετική συγκυρία αφού η συμμετοχή αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της γκαλερί με τον καταξιωμένο ζωγράφο.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.
Mare Monstrum: έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη στη γκαλερί Σκουφά
03.03.2016 16:27
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη με τον τίτλο «Mare Monstrum», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.