Η πολύχρωμη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, στο μοναδικό Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που διοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς, συνεχίζεται για δέκατη συνεχή χρονιά. Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη παρουσιάζουν με κέφι και δημιουργικότητα μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις στον κόσμο.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα διαρκέσει από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου. 

Για 14 ημέρες, θα δώσουν παραστάσεις θίασοι και καλλιτέχνες από 12 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Η.Π.Α., Σερβία, Ν.Αφρική, Βουλγαρία, Ινδονησία, Ελβετία) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, εργαστήρια, ποικίλα δρώμενα και μία πρωτότυπη έκθεση σπασμένων και ξανα-ζωνταντεμένων παιχνιδιών.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, για πρώτη χρονιά φέτος, θα πραγματοποιηθεί μια διημερίδα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με θέμα: Οι Κλόουν – Γιατροί (Clown Dottori).

Οι χώροι δράσης του Φεστιβάλ είναι  το Δημοτικό θέατρο του Δήμου Κιλκίς, η Δημοτική βιβλιοθήκη, δρόμοι και πλατείες της πόλης του Κιλκίς καθώς και άλλοι συγκεκριμένοι χώροι, όπως επιλεγμένα μπαράκια του Κιλκίς, όπου δίνονται μεταμεσονύχτιες παραστάσεις για ενήλικο κοινό.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις και στην Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.