Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Για την Γη των Ονείρων μας

Για την Γη των Ονείρων μας
Η πολύχρωμη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, στο μοναδικό Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που διοργανώνεται από το Δήμο Kιλκίς, συνεχίζεται για δέκατη συνεχή χρονιά. Καλλιτέχνες , κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη παρουσιάζουν με κέφι και δημιουργικότητα μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις στον κόσμο.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα διαρκέσει από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου. 

Για 14 ημέρες, θα δώσουν παραστάσεις θίασοι και καλλιτέχνες από 12 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Η.Π.Α., Σερβία, Ν.Αφρική, Βουλγαρία, Ινδονησία, Ελβετία) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια , εργαστήρια, ποικίλα δρώμενα και μία πρωτότυπη έκθεση σπασμένων και ξανα-ζωνταντεμένων παιχνιδιών.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, για πρώτη χρονιά φέτος, θα πραγματοποιηθεί μια διημερίδα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με θέμα: Οι Κλόουν – Γιατροί (Clown Dottori).

Οι χώροι δράσης του Φεστιβάλ είναι  το Δημοτικό θέατρο του Δήμου Κιλκίς, η Δημοτική βιβλιοθήκη , δρόμοι και πλατείες της πόλης του Κιλκίς καθώς και άλλοι συγκεκριμένοι χώροι, όπως επιλεγμένα μπαράκια του Κιλκίς, όπου δίνονται μεταμεσονύχτιες παραστάσεις για ενήλικο κοινό.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις και στην Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.
Σχετικές ειδήσεις
Room18 - Το νέο αστικό ξενοδοχείο: η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης
18.11.2016 13:22
Πώς θα ήταν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία; Ένα δωμάτιο - διάδρομος προσαρμοσμένο στις διαθέσεις του ταξιδιώτη; Ένας χώρος ύπνου μέσα σε ένα αιωρούμενο κουτί ονείρων;
Common Platforms: a Βlind Date Iran, Afghanistan, Syria, Greece, Argentina, Spain, Great Britain στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.10.2016 13:45
Ο Αντώνης Βολανάκης και η Ραφίκα Σαουίς ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους. Πρώτος σταθμός ήταν ένα διαπολιτισμικό art residency με καλλιτέχνες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, τοπικούς και από άλλα μέρη του κόσμου.
Films in Pinboards: εγκατάσταση του Νίκου Περάκη στο Ινστιτούτο Γκαίτε
15.09.2016 16:17
Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Νίκου Περάκη, Films in Pinboards.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.