Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Monomorphia: έκθεση του Γεώργιου Χερουβείμ από τη medianeras

Monomorphia: έκθεση του Γεώργιου Χερουβείμ από τη medianeras

Η medianeras διοργανώνει την πρώτη ατομική έκθεση εικαστικών του Γεώργιου Χερουβείμ με τίτλο monomorphia. Από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014, θα εκτίθενται, στον πρώτο όροφο του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου 64, γλυπτά , animation, βιντεο-εγκαταστάσεις και μεταξοτυπίες του Γεώργιου Χερουβείμ, σε μία έκθεση που έρχεται ως αποτέλεσμα σπουδών, προσωπικής εργασίας και διαρκούς καλλιτεχνικής αναζήτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κοινό παρονομαστή των εργών αποτελεί ο μοντέρνος δυτικός πολίτης και η αμφιλεγόμενη θέση του μέσα στο φυσικό του περιβάλλον αλλά και την παγκόσμια κοινωνία που ο ίδιος έχει δομήσει. Οι ιδέες για τα έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία, αντλούνται από τις καθημερινές εξελίξεις και τη γενική αστάθεια που επικρατεί παγκοσμίως στην πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική σφαίρα.


Ο χώρος που επιλέχθηκε για την έκθεση, ένα περιβάλλον στο μεταίχμιο της αχρησίας, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την αμφισβήτηση και τα ερωτηματικά που θέτει ο Χερουβείμ μέσα από τα έργα του. Ένα ακίνητο «προβολής», που παραμένει, αξιωματικά σχεδόν, κουρνιασμένο στις πρότερες δάφνες του, αυτο-καταδικαζόμενο σε σταδιακή παρακμή, με τον ίδιο τρόπο που οι μονό-μορφοι χαρακτήρες-κλώνοι του Χερουβείμ αυτο-καταστρέφονται, εγκλωβισμένοι στην ψευδαίσθηση της προόδου.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:00. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί live περφόρμανς από την ομάδα VTV, με ηχητική επένδυση από τους Άστυτεκκ & Γ.


Η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τη lowerparts στην ταράτσα του Bread & Roses, έναν χώρο που συνδυάζει το urban κομμάτι της πόλης με την καλλιτεχνική της πλευρά.


Επιμέλεια και διοργάνωση έκθεσης: medianeras

Σχετικές ειδήσεις
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Έκθεση του Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή στην Aίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη στη Σύρο
01.04.2016 10:12
Ο καλλιτέχνης Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής σε μία ακόμα συνεργασία με την Γκαλερί Έρση μεταφέρει στην Ερμούπολη της Σύρου την ατομική του έκθεση με τίτλο «Το μαύρο τετράγωνο της Φαντασίας».