Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του THE BREEDER Instagram W/E Project. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Instagram ως έναν εναλλακτικό χώρο έκθεσης και θέασης τέχνης, η γκαλερί The Breeder αναθέτει σε καλλιτέχνες την δημιουργία projects ειδικά για το instagram που θα παρουσιάζονται μέσω του λογαριασμού @thebreedergallery. Το #InstagramweProject θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στις 6.00 μ.μ, με το project  ‘’1994’’ του εικαστικού και αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη.

‘’1994 (20 φωτογραφίες που τράβηξα 20 χρόνια πριν, τις οποίες θα είχα ανεβάσει στο Ιnstagram εάν υπήρχε Ιnstagram πριν 20 χρόνια).’’ instagram mini feed, 2014

Το ‘’1994’’ είναι μία συλλογή από 20 φωτογραφίες αστικών τοπίων που τραβήχτηκαν 20 χρόνια πριν. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αρχαίο Instagram, αφού κάθε ένα από τα κτίρια που απεικονίζουν μπορεί να περιγραφεί με δύο, τρεις λέξεις ή ακόμα και με ένα emoticon. Αντιπροσωπεύουν επίσης μία πρωτόγονη μορφή ψηφιακής φωτογραφίας, αφού ο Αγγελιδάκης τράβηξε το υλικό περιπλανώμενος με μία αρχαία Ηi8 βίντεο κάμερα, το οποίο στη συνέχεια το πέρασε στον απαρχαιωμένο πλέον πρώτο υπολογιστή του, έναν Power Macintosh 8100, και κράτησε κάποια screenshots.

Kάποιες από αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην 3η έκδοση του Purple Fashion magazine το 1996 με τον τίτλο “Streetstyle”. Kάποιες άλλες δημοσιεύθηκαν στο Beige, ένα αρχιτεκτονικό μανιφέστο για κτίρια που μοιάζουν με υπολογιστές. Το Beige κατόπιν εμφανίσθηκε στην 11η έκδοση του Purple Prose το 1996, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφίες και κείμενα για τα κτίρια-υπολογιστές, που στην πραγματικότητα ήταν ημιτελή, ημι-νόμιμα οικοδομήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων προσπαθούσαν να τα περάσουν ως εταιρικές έδρες οικογενειακών επιχειρήσεων. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν ένα περίεργο κτίσμα που μοιάζει μισό δέντρο, μισό κτίριο, μία τσιμεντένια μονάδα που προοριζόταν για υποβρύχια κατασκευή αλλά αντ’ αυτού εγκαταλείφθηκε στην άκρη του δρόμου. Όλη η συλλογή των φωτογραφιών τραβήχτηκε σε δρόμους ελληνικών πόλεων στους οποίους ο Αγγελιδάκης απολάμβανε να περιπλανιέται αναζητώντας αρχιτεκτονικά “readymades” για να προσθέσει στη φαντασιακή “βιβλιοθήκη” του.

Εάν το Instagram υπήρχε πριν από 20 χρόνια αυτές οι φωτογραφίες δε θα είχαν εκδοθεί ποτέ σε περιοδικά αλλά θα “τάιζαν” το πάντα “πεινασμένο” instragram feed. Aκολουθήστε μας τώρα στο @thebreedergallery και μείνετε συντονισμένοι.