Έχετε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα για τον αρχαίο κόσμο; Θα σας άρεσε να ανακαλύψετε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους θέασης των πανέμορφων αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου Ακρόπολης; Στο Μουσείο έχετε τη δυνατότητα να έρθετε μόνοι σας, με τους φίλους ή την ομάδα σας και να συμμετέχετε μαζί με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές κάθε Σάββατο, στη 1 μ.μ., σε μια διαφορετική κάθε φορά συζήτηση μέσα στις αίθουσες του Μουσείου. Οι παρουσιάσεις αυτής της χρονιάς έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριλάβουν τις προτιμήσεις που μας δηλώσατε την περασμένη χρονιά.    

Η πρώτη παρουσίαση, με θεματική “Ο ναός της Αθηνάς Νίκης: ένα στολίδι στην είσοδο της Ακρόπολης”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014.

Ο ναός της Αθηνάς Νίκης, εντυπωσιακή εισαγωγή στο ιερό της Αθηνάς στην Ακρόπολη, εγκαινιάζει τις εναλλασσόμενες παρουσιάσεις 2014-2015. Οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους- Φροντιστές την ιστορία της λατρείας της Αθηνάς Νίκης και τις πηγές που τη μαρτυρούν, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κλασικού της ναού, τη μοναδική διακόσμησή του και τη σημασία της, τη μεταγενέστερη ιστορία αυτής της περιοχής της Ακρόπολης. Τη συζήτηση θα διευκολύνουν μακέτες και εποπτικό υλικό σε ηλεκτρονικά φορητά μέσα. Διάρκεια: 40 λεπτά.

*Συμμετοχή: Έως 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση.

Η διάρκεια της δράσης διαφοροποιείται ανά πρόγραμμα.

Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δελτία συμμετοχής θα βρείτε καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προκράτησης στο τηλέφωνο 210 9000900/εσωτ. 405, μόνο τις παρακάτω ημέρες και ώρες: κάθε Τρίτη, από τις 9 π.μ. έως τις 10 π.μ. και κάθε Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 10 π.μ.

Κατόπιν συνεννόησης, οι συζητήσεις του Σαββάτου μπορούν να γίνουν και στην αγγλική γλώσσα.