Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Vinyl Stories Festival

Vinyl Stories Festival
Η γιορτή των νοσταλγών και των συλλεκτών του βινυλίου, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην \"Τεχνόπολις\" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στις 12 και 13 Μαΐου.

Η γιορτή των νοσταλγών και των συλλεκτών του βινυλίου, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην \"Τεχνόπολις\" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στις 12 και 13 Μαΐου.

Μετά τη σαρωτική έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στην βιομηχανία της μουσική η κυριαρχία του CD έναντι του δίσκου ήταν ολοκληρωτική. Ο ψηφιακός ήχος έστειλε στο ράφι με τα αζήτητα τις ηχογραφήσεις αναλογικής αναπαραγωγής και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό ήταν οριστικό. Να όμως που το βινύλιο επιστρέφει και μάλιστα δυναμικά. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι φίλοι-νοσταλγοί του βινυλίου οι οποίοι θεωρούν ότι οι ηχογραφήσεις εκείνες ήταν καλύτερες των σημερινών και τα όποια ελαττώματα τους ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας πιο “αληθινής” μουσικής δημιουργίας. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται, πλέον, γιορτές στις οποίες οι φίλοι του βινυλίου, εκτός από τις νέες κυκλοφορίες, μπορούν να βρουν παλιότερους δίσκους σε προσιτές τιμές και οι συλλέκτες σπάνια κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή τους.

Στην Ελλάδα ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ έγινε πέρσι στο Γκάζι και ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος στον ίδιο χώρο. Το δεύτερο Vinyl Stories Festival,τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε αυτό θα υπάρχουν ειδικευμένα δισκοπωλεία της πόλης, σημαντικές ιδιωτικές συλλογές αλλά και παράλληλες συναυλίες από ελληνικά και ξένα μουσικά σχήματα που υπόσχονται ένα διασκεδαστικό διήμερο. Κάθε μέρα θα εμφανίζονται εδώ τρία συγκροτήματα.

Το Σάββατο 12/5 θα παίξουν: οι Infidel, οι Nightstalker και οι Firewind και την Κυριακή οι Expert Medicine, ο Ντίνος Σαδίκης και οι Closer. Στο χώρο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης επιλεγμένες φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο συναυλιακών φωτογραφιών του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Κισατζεκιάν αλλά και φωτογραφίες νεώτερων συναδέλφων του όπως του Πάνου Ματθαιογιάννη, και της Πέπης Λουλακάκη. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση-διαγωνισμός με φωτογραφίες ερασιτεχνών που αφορούν τη μουσική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στο e-mail: rockpix@spacerockers.gr ή να τις ταχυδρομήσουν (σε οποιοδήποτε format) στη διεύθυνση: Spacerockers Τ.Θ. 509 53, 142 03, με το όνομα τους και ένα μικρό επεξηγηματικό κείμενο . Τέλος ο χώρος του vinyl bazzar θα φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κουφιδάκη με τίτλο Rock Musicians.


INFO
Vinyl Stories Festival
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.
Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Πληροφορίες: www.spacerockers.gr


ΓΕΣ

Σχετικές ειδήσεις
20ημερο βινυλίου στον Ιανό
02.12.2016 16:41
Ο πιο εορταστικός μήνας του χρόνου ξεκινά και ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΑΝΟS σας περιμένει με μια μοναδική προσφορά για τους λάτρεις του βινυλίου!
30 χρόνια Cooking Vinyl
19.09.2016 12:21
Η ανεξάρτητη εταιρία, Cooking Vinyl, ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εορτασμό της 30ης επετείου της με μια σειρά από δραστηριότητες που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν μια μοναδική συνεργασία με τη μουσική πλατφόρμα crowdfunding PledgeMusic, μια σειρά συναυλιών και ένα νέο βιβλίο που καταγράφει την ιστορία της εταιρείας.
Το φθινόπωρο ξεκινά με μουσική στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
26.08.2016 13:42
Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με συναυλίες για όλα τα μουσικά γούστα!
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Vinyl Attack - Generation's Party στον Βοτανικός Plus
21.03.2016 12:46
Το Vinyl Attack - Generation's Party εσπιτρέφει τον Απρίλιο με 40 χρόνια μουσικής, 20 συντελεστές επί σκηνής, σε 1 ξέφρενο πάρτι στο Βοτανικό Plus.