Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

The Breeder SKIN: εγκαίνια με τον καλλιτέχνη Αth1281

The Breeder SKIN: εγκαίνια με τον καλλιτέχνη Αth1281

Με χαρά η γκαλερί The Breeder ανακοινώνει την εναρκτήρια "έκδοση" του The Breeder SKIN, ένα καινούργιο πρότζεκτ από τη γκαλερι Τhe Breeder, το οποίο εστιάζει στο λευκό, μινιμαλιστικό εξωτερικό της γκαλερί. Κάθε χρόνο ένα διαφορετικός καλλιτέχνης θα επεμβαίνει στο "δέρμα" του κτιρίου, αντιμετωπίζοντάς το ως λευκό καμβά, –με μία ημί-μόνιμη τοιχογραφία (ή εγκατάσταση) στους εξωτερικούς τοίχους.


Η εναρκτήρια παρέμβαση θα είναι από τον καλλιτέχνη street art Ath1281, ο οποίος ξεχωρίζει για τη μίνιμαλ αισθητική και τη χιουμοριστική διάθεση που διακατέχει το έργο του. Παρόλο που οι τοχογραφίες του γίνονται με σπρέυ και ακρυλικά χρώματα, ξεχωρίζουν για την έντονη ομοιότητα που έχουν με σχέδια σε χαρτί - με τις έντονες γραμμές τους και την απουσία του χρώματος.


Ο Ath1281 παίζει με την αρχιτεκτονική του κτιρίου κάνοντας ταυτόχρονα ένα σχόλιο για την αστική ζωή, ειδικά για την περιοχή όπου βρίσκεται η γκαλερί. Η γκαλερί μετενσαρκώνεται στο σημειωματάριο του, όπου οι χαρακτήρες του ζωντανεύουν. Μοιάζουν με καρικατούρες που έχουν πηδήξει έξω από σελίδες κόμικ. Παρά το γεγονός ότι παρακολουθουμε κάθε φορά μία μονάχα σκηνή από την καθημερινότητας τους, αυτή η ''ματιά'' αρκεί για να αποκαλύψει μία ολόκληρη ιστορία.

Ο Ath1281 έχει μία ισχυρή παρουσία στους δρόμους της Αθήνας, αν και τα γκράφιτι του χαρακτηρίζονται από μία διακριτικότητα και γίνονται ένα με το περιβάλλον της πόλης. Έτσι συχνά απαιτείται κάποιος με ''εκπαιδευμένο μάτι''για να τα εντοπίσει.

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.