Με χαρά η γκαλερί The Breeder ανακοινώνει την εναρκτήρια “έκδοση” του The Breeder SKIN, ένα καινούργιο πρότζεκτ από τη γκαλερι Τhe Breeder, το οποίο εστιάζει στο λευκό, μινιμαλιστικό εξωτερικό της γκαλερί. Κάθε χρόνο ένα διαφορετικός καλλιτέχνης θα επεμβαίνει στο “δέρμα” του κτιρίου, αντιμετωπίζοντάς το ως λευκό καμβά, –με μία ημί-μόνιμη τοιχογραφία (ή εγκατάσταση) στους εξωτερικούς τοίχους.

Η εναρκτήρια παρέμβαση θα είναι από τον καλλιτέχνη street art Ath1281, ο οποίος ξεχωρίζει για τη μίνιμαλ αισθητική και τη χιουμοριστική διάθεση που διακατέχει το έργο του. Παρόλο που οι τοχογραφίες του γίνονται με σπρέυ και ακρυλικά χρώματα, ξεχωρίζουν για την έντονη ομοιότητα που έχουν με σχέδια σε χαρτί – με τις έντονες γραμμές τους και την απουσία του χρώματος.

Ο Ath1281 παίζει με την αρχιτεκτονική του κτιρίου κάνοντας ταυτόχρονα ένα σχόλιο για την αστική ζωή, ειδικά για την περιοχή όπου βρίσκεται η γκαλερί. Η γκαλερί μετενσαρκώνεται στο σημειωματάριο του, όπου οι χαρακτήρες του ζωντανεύουν. Μοιάζουν με καρικατούρες που έχουν πηδήξει έξω από σελίδες κόμικ. Παρά το γεγονός ότι παρακολουθουμε κάθε φορά μία μονάχα σκηνή από την καθημερινότητας τους, αυτή η ”ματιά” αρκεί για να αποκαλύψει μία ολόκληρη ιστορία.

Ο Ath1281 έχει μία ισχυρή παρουσία στους δρόμους της Αθήνας, αν και τα γκράφιτι του χαρακτηρίζονται από μία διακριτικότητα και γίνονται ένα με το περιβάλλον της πόλης. Έτσι συχνά απαιτείται κάποιος με ”εκπαιδευμένο μάτι”για να τα εντοπίσει.