Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Φίλιπ Κερ στα Public Συντάγματος

Φίλιπ Κερ στα Public Συντάγματος

Ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας Φίλιπ Κερ έρχεται στα Public Συντάγματος στις 20 Οκτωβρίου 2014!

 

Έρχεται στην Αθήνα κουβαλώντας στη βαλίτσα του τη σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας με πολύ μυστήριο και ακόμη περισσότερες ανατροπές. Συντροφιά του θα έχει έναν φίλο αγαπημένο, που τον έπλασε όπως ήθελε ο ίδιος: κυνικό, με χιούμορ και πανέξυπνο. Και περιμένει να συναντήσει όλους εκείνους που τοποθετούν κάθε καινούριο του βιβλίο στη λίστα με τα ευπώλητα και τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της νουάρ λογοτεχνίας παγκοσμίως.

 

Και βεβαίως ο Φίλιπ Κερ – ο σκωτσέζος συγγραφέας που λατρεύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις αθέατες ιστορίες των ηττημένων – δεν θα μπορούσε να συναντήσει τους φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων του και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν πουθενά αλλού, εκτός από τα Public στο Σύνταγμα.

 

Στις αποσκευές του φέρνει το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, που ήδη έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, τον «Άνθρωπο χωρίς ανάσα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος) και μαζί βεβαίως τον αγαπημένο του ήρωα, τον Μπέρνι Γκούντερ, τον πρώην αστυνομικό που εργάζεται στο Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου – μια υπηρεσία που λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Βέρμαχτ.

 

Η αποστολή που έχει επιλέξει ο δημιουργός της «Τριλογίας του Βερολίνου» για τον Μπέρνι Γκούντερ έχει ως τόπο δράσης το δάσος του Κατίν. Και στόχος του να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μαζική δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών που έχουν ταφεί ομαδικά. Για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να σκοτώσει, να χάσει το χιούμορ του, να ερωτευτεί και να ξεφύγει από το στρατοδικείο.

 

Ο «Άνθρωπος χωρίς Ανάσα» λοιπόν είναι η αφορμή για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας διεθνώς, να συζητήσουν μαζί του και να μπουν στην «κουζίνα» του συγγραφέα. Με τον συγγραφέα συζητούν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Μάκης Προβατάς.


Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Αντίδωρο Ιστορίας - Δημήτρης Μαυραειδόπουλος
20.01.2017 10:08
Οι Εκδόσεις «Μένανδρος» προχώρησαν στην κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου με τίτλο «Αντίδωρο Ιστορίας» του οποίου συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος, επιτυχημένος συγγραφέας και αρθρογράφος.
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.
 Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη στο Public
11.04.2016 10:46
H Key Books και τα Public σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη της Τζέσικα Χάγκι
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.