Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας του Jonnek Jonneksson στο Athens House of Photography

Έκθεση Φωτογραφίας του Jonnek Jonneksson στο Athens House of Photography

Το Athens House of Photography και το Photometria Festival έχουν την τιμή να παρουσιάσουν την έκθεση φωτογραφίας του Jonnek Jonneksson.


Ο Jonnek Jonneksson είναι freelance φωτογράφος με βάση το Βερολίνο. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, εφημερίδες και ειδικές εκδόσεις στην Ευρώπη και έχει εκδόσει ένα βιβλίο με τίτλο «Βαρανάσι». Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Γερμανία και την Ελλάδα και μέρος της δουλειάς του εκπροσωπείται από την γκαλερί “You-and-Art” στην Ζυρίχη. Το 2008 η δουλειά του πάνω στο AIDS/HIV στην Νότιο Αφρική, προτάθηκε για το “Unicef Photo of the Year Award”. Το 2009 η Εθνική Λυρική Σκηνή εξέδωσε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο εικονογραφημένο με φωτογραφίες από το project “About the Stage”. Το 2010 βρέθηκε ανάμεσα στους 8 φιναλίστ του διαγωνισμού “Cedefop Photomuseum Award” με την θεματική ενότητα του επισκευαστηρίου πλοίων στο Cape Town. Επίσης το 2010, βρέθηκε ανάμεσα στους 3 φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού “Photophilanthropy Activist Award” με την θεματική ενότητα του “Sparrow Village”, μία κλινική-μοντέλο για ασθενείς του AIDS/HIV στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής. Το 2011 συνεργάστηκε με 2 άλλους φωτογράφους για την δημιουργία του πρωτοποριακού βιβλίου της Google, “Think Quarterly”. Σήμερα ζει στο Βερολίνο και εργάζεται ως δάσκαλος φωτογραφίας στην σχολή «f/16 Schule fuer Fotografie».


Η έκθεση, η οποία απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες δρόμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του Photometria Festival στα Ιωάννινα τον Ιούνιο του 2014. O Jonneksson ήταν και ο νικητής του Photometria Awards 2013.


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, στις 20:00 και θα διαρκέσει έως μέσα τις 16 Νοεμβρίου. Όλα τα έργα θα είναι προς πώληση.

Σχετικές ειδήσεις
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Η έκθεση Photometria Awards 2015 “Faith” στην Ελευσίνα
27.01.2016 11:25
Το Photometria - International Photography Festival, το Phototraveller και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Photometria Awards 2015, Faith», η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες με θέμα την «Πίστη» που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2015.
Η έκθεση Photometria Awards 2015 “Faith” στην Αθήνα
14.01.2016 13:07
Ο Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος και το Photometria - International Photography Festival, παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Photometria Awards 2015, Faith», η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες με θέμα την «Πίστη» που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria Festival 2015.
Jazz Moments: Έκθεση και παρουσίαση λευκώματος του Ανδρέα Ζαχαράτου στο Athens House of Photography
03.12.2015 16:48
Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015.
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο China Lishui Photography Festival
09.11.2015 16:17
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, στο China Lishui Photography Festival, που πραγματοποιείται στην πόλη Lishui της Κίνας από τις 6 Νοεμβρίου 2015, παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας «Greek stories revisited».