Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  – κartάλος» παρουσιάζει την έκθεση του Κυριάκου Λαζαρίδη, με τίτλο Πόλεις. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, 12 – 3 το μεσημέρι.

Η έκθεση του Κυριάκου Λαζαρίδη αποτελείται από 24 έργα (ακρυλικά σε καμβά) με θέμα «Πόλεις».

Ο ζωγράφος βαδίζοντας στους δρόμους του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού, συλλαμβάνει και αποτυπώνει με την προσωπική του πινελιά την εικόνα της «πόλης».

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1957,στο Louvain του Βελγίου. Έζησε τα πρώτα του χρόνια στο Βελγικό Κονγκό και στην συνέχεια στην Αθήνα ως μαθητής, δίπλα στον ζωγράφο Αντώνη Θεοδωρίδη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1976 και από το Deree College, το 1980. Επέστρεψε στις Βρυξέλλες το 1984 και συνέχισε τις σπουδές, στην   ζωγραφική, στην Academie Royale  des Beaux-Arts. Το 1989 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται.

Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στην Στοκχόλμη (Arts Center St.John), στις Βρυξέλλες (Gallery Manat), στο Σίδνεϊ (Sydney Ollympics – Kudos Gallery), στη Βαρκελώνη (Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων), στον Καναδά (Greek Orthodox School), στις ΗΠΑ (Colorado Springs – United States Olympic Committee, Hall of Fame – Art Painting Exhibition) και στο Athens College.