Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ: 1 χρόνος λειτουργίας, συνέχεια με νέες εκδηλώσεις

Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ: 1 χρόνος λειτουργίας, συνέχεια με νέες εκδηλώσεις

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συμπλήρωσε το πρώτο έτος λειτουργίας, ανακοινώνοντας το νέο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Επισκεπτών μέχρι το τέλος του έτους.


Από τον Οκτώβριο του 2013 έως και σήμερα έχει υποδεχτεί συνολικά 23.347 άτομα όλων των ηλικιών, εκ των οποίων οι 3.104 ήταν μαθητές από σχολεία της Αττικής. Κατά την ίδια περίοδο, συνολικά 1.796 άτομα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ και να ενημερωθούν από κοντά για την πορεία του έργου και για την μελλοντική λειτουργία του.


Έχοντας ως βασικό σκοπό να αποτελέσει ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξένησε περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, μέσω των οποίων το κοινό ήρθε ακόμα πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ.


Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούσαν μέρος του προγράμματος ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το οποίο θα ανανεωθεί και για τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών.


Εκτός από τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στον προγραμματισμό του, το Κέντρο Επισκεπτών επιδεικνύει ευελιξία προκειμένου να αγκαλιάσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες που θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τη μελλοντική λειτουργία του. Έτσι το Σεπτέμβριο του 2014 απάντησε θετικά στο κάλεσμα της ποδηλατικής ομάδας των Free Day και φιλοξένησε 1.000 ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύκτιας διαδρομής τους στην πόλη.  


Mέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, το πρόγραμμα «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής» θα περιλαμβάνει μηνιαίες εκδηλώσεις διαφορετικού θεματικού χαρακτήρα που θα συνδιαλέγονται ανοιχτά με το ΚΠΙΣΝ και θα αποτελούν προάγγελο των υπηρεσιών που το έργο θα προσφέρει στους πολίτες. Το περιεχόμενο των νέων αυτών εκδηλώσεων χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, έχοντας ως βασικό στόχο να απευθυνθούν σε ένα διευρυμένο κοινό με ποικίλα ενδιαφέροντα και διαφορετικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.


Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος του έτους, το Κέντρο Επισκεπτών θα φιλοξενεί εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν:

- Πολιτιστικές δράσεις για το ευρύ κοινό, για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ψυχαναλυτές και για άτομα σε απεξάρτηση (θεατρικά σεμινάρια , εκδηλώσεις χορευτικής έκφρασης και κίνησης, παραστάσεις όπερας, μουσικά δρώμενα, συναυλίες , φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή ντοκιμαντέρ)
- Εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους (εργαστήρια δημιουργικών κατασκευών, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κόμικς, εκπαιδευτικό θέατρο)
- Εκδηλώσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό (εργαστήρια τρισδιάστατης εκτύπωσης, ζωγραφική και design χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες)
- Συναντήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό
- Εκπαιδευτικά, τεχνικά και αρχιτεκτονικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, για φοιτητές, επαγγελματίες και αρχιτέκτονες
- Πολυαισθητικά εργαστήρια για άτομα με προβλήματα όρασης


Η είσοδος του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών, όσο και η συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014 παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el, όσο και στην επίσημη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook https://www.facebook.com/SNFCC?fref=ts


Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει διαθέσει συνολικά €1,10 δισεκατομμύρια ($1,45 δισεκατομμύρια), μέσω 2.722 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 110 κράτη ανά τον κόσμο.

Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες – συνολικού ύψους €100.000.000 ($130.000.000) εκατομμυρίων εκάστη, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο  την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Το έργο περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.  Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελείται από τους Ανδρέα Δρακόπουλο -Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο –Πρόεδρο, Φίλιππο Νιάρχο –Πρόεδρο, Γιώργο Αγουρίδη και Heini Murer.

Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκλέχθηκε και θα αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Foundation Centre για την περίοδο 2014-2017.

Σχετικές ειδήσεις
Εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ: Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2016
04.10.2016 15:41
Ο Οκτώβριος ξενικά δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με ακόμα περισσότερες ανοιχτές εκδηλώσεις και δεκάδες πολιτιστικές, δημιουργικές και αθλητικές δράσεις για όλους. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ έως και την επίσημη παράδοση του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, έχουν ως βασικό στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στο ΚΠΙΣΝ, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το έργο, να το επισκεφθούν και δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.
Οι εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη
30.08.2016 15:58
Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και τον Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις εκδηλώσεις για το κοινό και τον Ιούλιο
01.07.2016 11:44
Το διάστημα 2 - 5 Ιουλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία συναυλία τζαζ, ένα γκαλά όπερας, συναντήσεις & εργαστήρια γιόγκα για ενήλικες, καθώς και μαθήματα ενός αφροβραζιλιάνικου χορού για παιδιά.
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 11:23
Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.